Șofer încarcerat în urma unui grav accident, la Grințieș

20/02/2017

Luni dimineață, cu câteva minute înainte de ora 7, pe DN 15, în satul Bradu din comuna Grințieș, a avut loc un grav accident rutier în urma căruia un șofer a rămas încarcerat.

Impactul s-a produs pe sensul de mers dinspre Borsec spre Poiana Largului, în timp ce șoferul unei autoutilitare a pierdut controlul volanului, a derapat și s-a izbit violent cu mașina într-un stâlp de electricitate. Mașina a fost avariată frontal și șoferul, un tânăr de 29 de ani, din Republica Moldova, a rămas prins între fiare. La locul accidentului au ajuns polițiștii, militarii de descarcerare și un echipaj SMURD plus o ambulanță. Opt pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă cu modul de descarcerare de la Garda II Poiana Teiului au intervenit și au scos șoferul. „După efectuarea manevrelor de descarcerare de către salvatorii militari, victimelor li s-a acordat primul ajutor medical și au fost transportate la Spitalul Județean Neamț“, a declarat locotenentul Marcel Bucur Țepeș, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

În autoutilitară erau trei pasageri, între care un bărbat de 41 de ani și unul de 29 de ani au fost răniți și transportați la spital. Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili cum s-a produs accidentul și dacă șoferul moldovean a vrut să evite impactul cu un alt autovehicul. „Din primele cercetări, reiese că în timp ce un bărbat de 29 de ani, cetățean moldovean, conducea o autoutilitară pe DN 15, pe raza comunei Grințieș a pierdut controlul volanului, a derapat și a ieșit de pe carosabil, izbindu-se de un stâlp de electricitate. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a fost negativ“, a declarant inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Șoferul a fost dus la spital conștient, cu mai multe traumatisme și a fost internat în Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului de Urgență Neamț pentru investigații.

Cristina IORDACHE