Social-democratul Cadăr

psd

PSD și-a prezentat achiziția
“Considerăm că venirea în PSD Neamț a noului nostru coleg, domnul senator Leonard Cadăr, este un câștig pentru partid” – așa a început deputatul Ionel Arsene (președintele PSD Neamț) conferința de presă pe care a susținut-o ieri împreună cu “achiziția” care dublează numărul senatorilor nemțeni PSD.

“Am încredere în capacitatea domnului Cadăr de a promova și susține proiecte legislative care să vină în ajutorul locuitorilor din Neamț, de aceea i-am făcut oferta de a se alătura PSD Neamț, echipei politice cele mai puternice din județ”, a mai punctat Arsene.
Senatorul Cadăr a declarat din nou că, de la părăsirea borcii PDL și până a intrat acum câteva zile în PSD a avut oferte de la mai multe formațiuni politice dar, după o matură chibzuință, a ales social-democrația pentru că acest drum i se pare acum cel mai potrivit pentru o țară care în ultimii 20 de ani a produs pe bandă rulantă „miliardari de carton”. Chiar dacă anteriorul statut de om de afaceri și de membru în PNL și apoi PDL pare mai puțin apropiat de portretul robot al PSD-istului iliescian (“sărac și cinstit”), Cadăr consider că el e pe direcția politică corectă: „Sunt inginer, am avut și firmă și afaceri. Dar să știți că în momentul în care ai o firmă nu te poți gândi doar la profit ci și la dările pe care le ai de plătit la stat, și la salariile pe care trebuie să le asiguri oamenilor. Deputatul Arsene și-a completat colegul: „Doar nu credeți că politica e doar pentru oamenii săraci. În primul rând în politică pot performa oameni care cunosc realitatea de zi cu zi, cunosc problemele și astfel pot veni cu soluții”.
Despre zona de drepta sau de centru dreapta de care s-a despărțit acum câteva luni, noul senator PSD nu are cele mai optimiste previziuni: ”Mișcarea Populară e un fel de balon de săpun. Nu va face nici procentul care să-i permită intrarea în Parlament ba, mai mult, prin această mișcare de sciziune, și PDL ar putea rămâne pe dinafară”.
Mult mai roză vede Cadăr situația în cazul conflictului legat de granița dintre cele două județe: “Am înțeles că sunt procese pe rol. Dar până atunci, prin proiecte comune, prin dezvoltarea zonei, prin turism nici nu vom mai vorbi poate de granițe. Până la urmă, unde vor fi granițele stabilesc turiștii care vin îm zonă, tinerii de mâine”. Aserțiunea tip flower-power a parlamentarului sună interesant dar ignoră un singur amănunt: împărțirea teritorială în România este stabilită pe baza unor legi și a unor documentații care, abia în urmă cu cîțiva ani, au fost contestate în instanță de administrațiile locale și de cea județeană din Harghita.

Daniel VINCA