Sindicaliştii din sănătate anunţă GREVĂ!

19/04/2018

Programul protestelor începe în Capitală, pe 26 aprilie, cu un protest de amploare la care vor participa şi salariaţi din Neamţ
Reprezentanţii Federaţiei Sanitas au decis ieri, în cadrul şedinţei Consiliului Naţional, declanşarea protestelor împotriva “haosului din sănătate generat de aplicarea Legii salarizării”. Se anunţă protest de amploare la finalul acestei luni şi grevă generală în mai.
Eva Ungureanu, lider al Uniunii Sanitas Neamţ, anunţă că pe 26 aprilie va avea loc un miting de amploare la Bucureşti, cu peste 10.000 de oameni, printre care peste 50 de membri de sindicat din judeţul nostru, atât salariaţi din spitale cât şi din centrele de asistenţă medico-sociale, unde sunt mari probleme cu sporurile.
Programul acţiunilor de protest anunţat de Sanitas continuă, pe 7 mai, cu o grevă de avertisment, iar în 11 mai se va declanșa o grevă generală.
Leonard Bărăscu, preşedintele Sanitas, a anunţat la finalul şedinţei Consiliului Naţional al federaţiei, că s-a decis declanşarea grevei generale în sănătate în 11 mai în principal pentru că, în urma aplicării legii salarizării unitare, unora dintre angajaţi le-au scăzut salariile cu sume cuprinse între 500 şi 1.100 de lei.
Sindicatele doresc o corecție și în privința Regulamentului de sporuri, ca urmare a diminuării şi plafonării sporurilor din sistemul sanitar. Angajaţii din mai multe spitale din ţară, printre care şi Premierul Viorica Dăncilă le-a cerut miniştrilor Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor ca până la finalul acestei săptămâni să găsească soluţii pentru problemele salariale din sănătate.
Geanina NICORESCU