Şi-a ucis mama şi face doar 7 ani de puşcărie

12/02/2015

bunica ucisa*Iubita agresorului este cercetată pentru că a minţit la proces

Constantin Popescu (35 de ani), din comuna Moldoveni, a fost condamnat ieri de Tribunalul Neamţ la 7 ani de închisoare pentru că a ucis-o pe cea care i-a dat viaţă. Iubita lui, cea care a depus mărturie în favoarea lui şi a denaturat faptele, ascunzând la proces repetatele agresiuni la care mama lui a fost supusă în nenumărate rânduri, are acum dosar penal pentru mărturie mincinoasă.

În final, magistraţii i-au schimbat, la cererea apărătorului, încadrarea juridică a faptei din omor în lovituri cauzatoare de moarte. Chichiţele găsite în apărarea inculpatului nu pot minimaliza fapta în sine. Potrivit probelor de la dosar, fiul îşi maltrata periodic mama, în special când consuma alcool. Nu conta că femeia, în vârstă de 69 de ani, era bolnavă şi ţintuită la pat, având nevoi speciale de îngrijire, motiv pentru care îşi lăsase gospodăria şi venise să locuiască la fiul ei, care-şi găsise o ibovnică la Horia. Femeia spera că va avea parte de îngrijire, în schimb a fost bătută şi certată, iar poliţia îl admonesta pe fiul ei, dar cam atât.

Popescu, pe fondul problemelor psihice moştenite pe linie paternă, îşi ieşea din minţi atunci când consuma alcool, aşa cum s-a petrecut şi în primăvara anului trecut, la o săptămână după Paşti, într-o zi de duminică. Băut bine, acesta s-a enervat de reproşurile mamei, a tăbărât pe ea cu pumnii şi a lovit-o mai ales peste faţă, apoi a dat cu picioarele în ea şi nu s-a oprit până când a obosit. Concubina lui nu a putut interveni, pentru că risca acelaşi tratament. Fiul şi-a lăsat mama să agonizeze trei zile şi abia pe 30 aprilie a chemat ambulanţa. Bătrâna a fost internată dar era deja prea târziu, medicii n-au mai avut cum s-o salveze. La necropsie, s-a stabilit că moartea a fost violentă, victima suferind leziuni ce au fost produse prin lovire cu corpuri contondente. Femeia avea răni grave la cap, organele interne erau zdrobite şi avea coastele fracturate.

Sentinţa de ieri nu este definitivă.

Cristina IORDACHE