Selecţie pentru slujbe în Germania

05/07/2013

hotel_reception

*Nemţenii trebuie să vorbească foarte bine limba germană

*Salarii de până la 2.100 de euro

 

În aceste zile, EURES România oferă 145 de posturi vacante în domeniul hotelier-gastronomic. Joburile sunt în Germania și pot fi accesate prin Centrala de Mediere a Străinilor şi Specialiştilor ZAV Bonn – împreună cu Marriott Hotel Frankfurt şi Europa Park Rust. Selecţia se va organiza la Sibiu, în zilele de 5 şi 6 septembrie 2013. Slujbele pot fi ocupate de barmani ( 30 de posturi), ospătari (60), bucătari (45) şi manageri restaurant (10 posturi).

Pentru ocuparea locurilor vacante de barman, ospătar şi bucătar, angajatorii germani solicită persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu şi cunoştinţe bune şi foarte bune de limbă germană (nivel A2, B1/B2). Cei care vor primi OK-ul germanilor vor lucra timp de 6 luni, începând cu luna octombrie a acestui an. Salariul lunar (brut) oferit pentru ospătari va fi de 1.500 – 2.000 de euro. Pentru barmani, străinii vor plăti o remuneraţie lunară de 1.850-1.950 de euro, iar pentru bucătari de 1.500-2.100 de euro, în funcţie de vechime şi experienţă profesională. Se va lucra între 40 şi 45 de ore pe săptămână, inclusiv în weekend şi sărbătorile legale. Cazarea va fi asigurată de către angajator.

„Persoanele din Neamţ, care doresc să participe la această selecţie şi corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze Consilierului EURES din cadrul Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Piatra Neamţ din strada Mihai Eminescu, nr.37, telefon 0233.219514, pentru a fi înregistrate în baza de date, iar ulterior pentru a fi invitate la selecţie”, ne-a declarat Elena Chirilă, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ.

Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate trebuie să conţină următoarele acte: cerere tip, care se va completa la sediul agenţiei de şomaj, o copie după cartea de identitate sau paşaport, CV – model Europass (cu fotografie), completat în limba germană, cazier judiciar în original şi o adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea „Apt pentru muncă”.

V. ANDRIEŞ

 

Urmatorul articol >
Răbdare cu avaria la E-ON