Şeful CJ, pe bicicletă

07/10/2016

arsene-ciclaton-fotoPreședintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, s-a alăturat, miercuri, grupului de bicicliști participanți la cea de-a treia ediție de ciclaton organizată de tineri voluntari cu sprijinul Fundației ADEPT.

„M-am decis să mă alătur evenimentului Ciclaton, organizat de Fundația ADEPT Transilvania. Este un bun prilej pentru a da un semnal pentru promovarea şi susţinerea educaţiei în ţara noastră. Dezvoltarea copiilor și tinerilor nostri ar trebui sa fie o prioritate pentru orice factor de decizie de la noi din ţară, deoarece ei reprezintă viitorul nostru. Prin astfel de eveniment, precum Cicatlonul – aflat deja la a treia ediţie, copiii vor beneficia de sprijin în a-şi duce studiile la capăt. Deşi anul acesta traseul Cicatlonului este unul mai dificil, am convingerea ca participanţii vor fi într-un număr mult mai mare, deoarece evenimentul este organizat pentru o cauză nobilă. Felicitari Fundației ADEPT pentru această iniţiativă şi vă doresc mult succes în derularea acestui proiect”, a spus Ionel Arsene, președintele Consiliul Județean Neamț.

Proiectele evenimentului pot fi susținute de către publicul larg prin donații raportate la numărul bătăilor inimii cicliștilor de tur și ale cicliștilor de segment, cât şi prin donaţii directe către proiectele educaționale. La finalul campaniei de donații și a celor 5 zile de tur, fondurile strânse se vor îndrepta către organizațiile implicate și către proiectele pe care le susțin.

De Ziua Naţională a Educației, s-a startul turului Ciclaton 2016, primul eveniment ciclist de strângere de fonduri din România care susține și promovează educația.Timp de 5 zile, participanţii străbat pe bicicletă un traseu de peste 700 de kilometri şi vor trece prin 9 oraşe, pentru a susţine unul dintre cele 5 proiecte educaţionale înscrise.

Sportivul Eduard Novak, cvintiplu campion mondial, singurul campion la ciclism paralimpic din România, a fost alături de cicliști la linia de start din Miercurea Ciuc, Piața Libertății, Platoul Prefecturii.

Pentru fiecare dintre cele 5 cauze vor pedala atât cicliști de tur, care vor parcurge traseul integral, cât și cei de segment, care aleg să pedaleze doar diverse segmente din traseu”, se spune în comunicatul de presă remis redacţiei naostre.

Traseul de anul acesta este cel mai lung, având peste 700 de kilometri, dar și mai dificil în comparație cu anii trecuți. Aventura Ciclaton va purta pe două roți susținătorii educației într-un traseu-circuit montan, Miercurea Ciuc fiind punctul de start, dar și cel de finish. Inimile cicliștilor vor bate sprinten în orașele din inima Moldovei, prin Piatra Neamț, Humulești, Voroneț, Suceava, Botoșani, Iași, Roman, Bacău și Moinești.