Şedinţă de Consiliu Judeţean, anulată din lipsă de cvorum Asaftei: „Trebuie să se înţeleagă că trebuie să facem administraţie, nu politică!”

20/02/2018

* Bugetul judeţului şi două mari proiecte europene nu au putut fi votate

Şedinţa extroardinară a Consiliului Judeţean, de ieri, orele 15,30, s-a anulat pentru că mai mult de jumătate dintre consilieri a lipsit, doi din majoritate – care, de altfel, au şi motivat absenţa (plecaţi din ţară) iar cei din PNL-PMP s-au sfătuit să nu participe.
Pentru unii absenţa consilierilor opoziţiei a fost o surpriză, dat fiind faptul că joi, au participat la discuţiile preliminare privind extraordinara de ieri, cu vicepreşedintele Ion Asaftei, care are prerogativele preşedintelui.
Înainte de şedinţă, consilierul PMP Cristian Ungurianu s-a rătăcit prin sală, însă şi-a dat repede seama că nu a nimerit unde trebuie, deşi parcă îi părea rău că nu putea să participe, având în vedere că împărtăşea cu mare drag unele opini cu un coleg PSD.
Cu 16 consilieri din 35 în funcţie, şedinţa CJ s-a anulat, deşi, cel puţin două proiecte ar fi trebuit votate: mult amânatul proiect privind atribuirea şi încheierea contractului de delegare prin concesiune a gestiunii unor activităţi componente ale serviciului de salubrizare a unităţilor administrativ – teritoriale membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ECONEAMT,, din Zona 2 Neamţ.
Votarea acestui proiect, care, de altfel, este în derulare, cu bani europeni ţine de anumite termene. Proiectul a atot picat prin refuzul consilierilor liberali, deşi este doar o formalitate, dar una extrem de importantă.
„E destul de neplăcut acest fapt. Avem pe ordinea de zi proiecte importante, avem bugetul de care sunt legate multe probleme din judeţ. Votarea bugetului înseamnă punere în mişcare a unor activităţi importante, care se desfăşoară în condiţii de legalitate”, a declarat Ion Asaftei.
„Unii din colegii mei nu înţeleg că prezenţa lor aici se face în interesul judeţului, şi aici vorbesc de PNL, nu este bine să absenteze, dar cetăţenii din Neamţ vor judeca ei acest lucru. Astăzi, aveam pe ordinea de zi un proiect european de 1 milion de euro. Suntem într-o criză de timp şi suntem puşi în situaţia de a pierde această finanţare. Ne pare foarte rău, asta e situaţia. Sper ca, odată şi odată, colegii mei din PNL şi PMP să înţeleagă faptul că aici se face administraţie, şi nu politică!”, a adăugat Asaftei.

M.O.T.