Se conturează noul CSM Ceahlăul

18/08/2016

Nou înființatul club CSM Ceahlăul Piatra Neamț începe să prindă contur, odată cu formarea echipei care o va lua de la capăt și care va începe competiția tocmai de jos, adică din liga a cincea. Antrenorul Toader Șteț a condus marți primul antrenament al noii grupări, iar la prima ședință de pregătire a avut 20 de jucători. În zilele următoare au mai apărut și alți fotbaliști, numărul acestora a crescut la 25, iar astăzi va avea loc un trial pentru ca antrenorii să se edifice asupra celor care vor fi păstrați în lot. Cei mai mulți dintre aceștia sunt juniori, care sezonul trecut au evoluat în campionatele de elită, sub 19, respectiv sub 17 ani, dar sunt și o serie de fotbaliști care au încheiat junioratul. O parte dintre cei care au terminat junioratul își caută angajamente la alte cluburi și tocmai de aceea definitivarea lotului la ora actuală este mai greu de atins.

În orice caz, principalul Toader Șteț își dorește pentru noul sezon de liga a cincea un lot format din 20 sau 22 de jucători, însă aceștia trebuie să aibă valoare și calitate. „Este un pic mai greu să definitivăm lotul pentru că mai sunt sportivi care ar dori să plece la alte echipe, dar în opinia mea, în momentul de față, este destul de târziu, deoarece campionatele au început sau stau să înceapă. Avem nucleul de bază format din juniori, așteptăm și alți jucători în probe, va fi și un trial, iar în cel mai scurt timp vrem să stabilim lotul cu care plecăm la drum“, a declarat principalul de la CSM Ceahlăul.

Toader Șteț va fi ajutat pe banca tehnică de Valentin Avădanei și Florin Anton, acesta din urmă ocupându-se de pregătirea portarilor. „Ne interesează să formăm și câteva grupe la copii și juniori și, în funcție de aceasta, vom mai colabora și cu alți profesori, dar acum mă ajută Vali Avădanei și Florin Anton, doi antrenori tineri care și ai au mai lucrat cu acești juniori pe care îi cunosc destul de bine. Sigur că prioritar este formarea primei echipe, dar nu neglijăm nici compartimentul juvenil, pentru că în ultimii ani, fostul FC Ceahlăul a produs destul de mulți jucători. Antrenamentele le desfășurăm pe terenul 2 de la stadionul Municipal, iar duminică vom avea și un prim joc de verificare cu juniorii A de la LPS Piatra Neamț“, a mai precizat Toader Șteț.

Campionatul la liga a cincea a fost amânat cu o săptămână, pentru data de 4 septembrie, o decizie benefică pentru CSM Ceahlăul care se află încă în formarea identității. Ca la orice început de drum, antrenorul Toader Șteț știe că misiunea va fi destul de grea, dar are avantajul de a cunoaște majoritatea fotbaliștilor din lot, pe care i-a avut sub conducere și în perioada în ocupa funcția de director al centrului de copii și juniori. „Orice început este greu și nimic nu e ușor când vrei performanță, pentru că aici intervin mai multe probleme, omogenizarea echipei, pregătirea care nu e deloc ușoară, deoarece vin jucători de la diferiți antrenori, care au avut sisteme de pregătire diferite. Am avantajul că îi cunosc pe majoritatea, le cunosc calitățile și caracterul. E greu să închegi o formație nouă, mai ales la copii, dar s-a dorit să o luăm de la zero și ne conformăm. Cu răbdare și multă muncă, cred că acest proiect poate avea câștig de cauză. E bine că începem mai târziu campionatul, mai avem timp să punem la punct unele aspecte, așteptăm să vedem care va fi componența seriei, dar e clar, obiectivul principal este promovarea în eșalonul 4“, a adăugat Toader Șteț, tehnicianul de 61 de ani care a fost propus să creeze o nouă echipă de fotbal puternică la Piatra Neamț.

Au refuzat să se înscrie în liga a patra

 

Noul CSM Ceahlăul Piatra Neamț a primit o invitație din partea Asociației Județene de Fotbal Neamț de a se înscrie din noul sezon în liga a patra, în locul celor de la Voința Ion Creangă, însă șefii clubului au refuzat oferta și vor să o ia tocmai de jos. Se pare că principalul motiv al neînscrierii în liga a patra a fost cel financiar, în condițiile în care clubul nu are la o ora actuală un buget bine stabilit. Noii șefi, Cătălin Roca, reprezentantul societății RoCom Central, și Mihai Bătrânu, patronul societății Moldocor, vor ca noua echipă a orașului să înceapă competiția de la cel mai de jos nivel, iar Primăria Piatra Neamț va sprijini acest proiect prin punerea la dispoziție a stadionului și a bazei sportive.

„I-am invitat pe cei de la CSM Ceahlăul să joace în liga a patra, însă nu au dorit, se pare că tot din cauza banilor. Cred că ar fi fost interesant o ligă a patra și cu echipa pietreană, dar ei au decis să joace în eșalonul 5 și ne-am conformat. Sperăm să se creeze o echipă frumoasă la Piatra Neamț, iar într-un viitor cât mai apropiat să ajungă din nou în ligile superioare, așa cum ne-a obișnuit în anii trecuți“, a declarat Ioan Costin Toma, președintele AJF Neamț.

 

Week-end cu mult handbal la Roman

La finele acestei săptămâni, mai exact sâmbătă și duminică, municipiul Roman va găzdui cea de-a noua ediție a trofeului „Roman Vodă Mușat“, o competiție amicală de handbal feminin. Ediția din acest are și un caracter internațional, întrucât gazdele au invitat la turneu și o formație din străinătate, Iuventa Michalovce Slovacia, campioana ultimului sezon din campionatul comun al Cehiei și Slovaciei. Pe lângă gazdele de la CSM Roman și formația din Slovacia, la competiția de la Roman au mai fost invitate Corona Brașov, grupare care a încheiat pe locul 3 ultimul campionat al Ligii Naționale, și CSM Bistrița, formație care în această vară a promovat pe prima scenă handbalistică. După două teste cu HCF Piatra Neamț din divizia A, elevele antrenorului Andon Boskovski au ocazia, pe teren propriu, să își măsoare forțele cu formații importante din România și Slovacia, pentru a se edifica asupra potențialului lor cu aproximativ 3 săptămâni înainte de startul noii stagiuni.

Partidele vor avea loc sâmbătă și duminică, la sala Sporturilor, iar intrarea la acest turneu va fi liberă. Sâmbătă, de la ora 18.45, înainte de ultima partidă a zilei, va avea loc prezentarea lotului celor de la CSM Roman, lot cu care tehnicianul macedonean va aborda sezonul 2016-2017 al Ligii Naționale, iar duminică, în jurul orei 13.45, va avea loc festivitatea de premiere, unde vor fi premiate formația câștigătoare, cel mai bun portar, cea mai bună jucătoare și golghetera turneului. După competiția unde este gazdă, CSM Roman va mai participa la un turneu puternic amical, la Brașov, iar pe data de 11 septembrie este programat debutul în noul campionat, în deplasare, cu Unirea Slobozia.

 Sâmbătă, 20 august

– ora 10: Corona Brașov – Iuventa Michalovce

– ora 12: CSM Roman – CSM Bistrița

– ora 17: Corona Brașov – CSM Bistrița

– ora 19: CSM Roman – Iuventa Michalovce

Duminică, 21 august

– ora 10: CSM Bistrița – Iuventa Michalovce

–ora 12: CSM Roman – Corona Brașov

 

Final de stagiu la Durău

Voleibaliștii de la VCM LPS Piatra Neamț au încheiat astăzi stagiul centralizat de 10 zile care s-a desfășurat în stațiunea Durău. Antrenorul Nicu Buruș a pus accent în cele 10 zile de cantonament doar pe pregătirea fizică, jucătorii au lucrat la sala de forță și au urcat pantele din masivul Ceahlăul. Astăzi a fost programată revenirea la Piatra Neamț, vor fi două zile de pauză, iar de luni, Iosif și compania vor începe și pregătirea tehnico-tactică, cu mingea, la sala Polivalentă. În perioada imediat următoare, șefii pietreni vor să definitiveze și lotul cu care se va pleca la drum, și se mai așteaptă venirea unui jucător important din campionatul intern și posibil a unui antrenor care să colaboreze cu Nicu Buruș.