Se caută profesori pentru zone defavorizate, indiferent de studii!

13/02/2018

Se oferă salariu de bază şi bursă Teach
Teach for Romania a început înscrierile pentru persoanele care doresc să predea, timp de doi ani, ca profesori sau învăţători pentru copii din medii vulnerabile. Înscrierile se fac până pe 27 februarie 2018, iar în acest program pot aplica nemţeni indiferent de specializare, studii absolvite și modul psihopedagogic, acestea nefiind criterii eliminatorii de selecție.
“Vei fi încadrat în învăţământul primar sau gimnazial, in funcție de nevoile școlilor din comunitățile cu care lucrăm, cât și de preferințele și disponibilitatea ta de plasare. Teach for Romania este o organizație non-guvernamentală, parte din rețeaua globală Teach for All, care caută și pregătește oameni valoroși, cu sau fără experiență anterioară de predare, pentru a deveni profesori în învățământul de stat, pentru copiii din medii vulnerabile. Fii profesor 2 ani de zile și ajută copiii să construiască societatea de mâine!”, au precizat organizatorii Teach for Romania, în anunţul de recrutare.
Doritorii trebuie să ştie că se oferă salariu standard prin contractul de muncă cu școala în care se lucrează, un pachet medical prin partenerul Regina Maria – acces la servicii medicale de înaltă calitate gratuite sau reduse, bursă oferită pentru participarea în program timp de doi ani, abonamente 3G și alte produse reduse/gratuite, precum şi sprijin din partea echipei Teach în găsirea cazării în zone peri-urbane sau rurale.
În procesul de recrutare trebuie ţinut cont că, de la momentul înscrierii până în mometul ofertării poate să dureze până la 3 luni. De asemenea, ofertarea va depinde de disponibilitatea ta în timpul verii de a participa în totalitate la Academia de Leadership şi Pedagogie (6 săptămâni de tabără de pregătire – toate costurile de cazare, masă și materiale acoperite). Angajamentul de a fi profesor sau învățător Teach for Romania depinde de disponibilitatea persoanei interesate, începând cu luna iulie 2018. Activitatea la clasă va începe în septembrie 2018.
Înscrierile se fac online, pe site-ul Teach for Romania.
Echipa de selecție evaluează formularele primite și comunică răspunsul, indiferent de acesta, tuturor candidaților. Cine trece de această etapă va fi programat într-un Centru de Evaluare cu durata de 1 zi și jumătate, în București. Centrul de evaluare constă într-un interviu personal, o simulare de lecție şi un exerciţiu de grup.
Învățătorii și profesorii Teach for Romania sunt sprijiniţi de organizaţie să devină lideri transformaționali în educaţia din România, pe întreaga durata a programului, dar și după aceea, prin intermediul rețelei de alumni atât la nivel național, cât și internațional.
În acest an şcolar, programul Teach for Romania își va concentra eforturile în urmatoarele județe: Brăila, Brașov, Călărași, Constanța, Covasna, Galați, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, aşa încât se pot înscrie pentru acest tip de job nemţenii care au disponibilitatea de a pleca din judeţ pentru următorii doi ani. Posturile pe care le vor ocupa candidații Teach for Romania vor fi atât în zone urbane cât şi în zone peri-urbane şi rurale, care corespund cerințelor programului. Scopul organizaţiei este să fie prezentă în toată România până în anul 2020.
Geanina NICORESCU