Şcolarizare pe bani europeni pentru viitorii angajaţi ai primăriei

08/07/2014

Primăria Piatra Neamţ vrea să şcolească persoane defavorizate, pe bani europeni, şi care apoi să rămână să muncească în cadrul a două dintre societăţile Consiliului Local.

Ultima „găselniţă” a Primăriei Piatra Neamţ, în materie de proiecte cu finanţare europeană, priveşte propunerea de şcolarizare a persoanelor care provin din medii defavorizate. Este vorba despre două astfel de proiecte, fiecare cu o valoare de câte 200.000 de euro, prin care, tineri, şomeri, rromi, pot fi şcolarizaţi în diverse meserii şi care mai apoi, să poată să rămână să lucreze în cadrul societăţilor unde învaţă meserie.

„Sunt două proiecte pentru integrare socială şi în muncă a persoanelor defavorizate, unde cofinanţarea noastră este de 2%. Prin intermediul acestor proiecte, pe care le facem în colaborare cu Salubritas şi CMI Urban, pe o activitate nouă, sau deja existentă, se şcolarizează un număr de persoane, iar din valoarea fiecărui proiect, jumătate din bani pot fi folosiţi pentru salariile celor care rămân să lucreze în cadrul celor două societăţi. Noi ca Primărie depunem aceste proiecte dar trebuie să colaborăm cu cele două societăţi pentru că noi nu desfăşurăm activităţi economice, de producţie. Din cei 200.000 de euro, 15% pot fi folosiţi pentru investiţii. Tinerii vor fi recrutaţi din rândurile şomerilor sau cetăţeni de etnie rromă care vor să muncească”, a declarat Aurelia Simionică, viceprimar al municipiului Piatra Neamţ.

I. Ştefanescu