Școala de vară pentru BAC-ul din toamnă

23/07/2013

Laurentiu Leoreanu

Meditații cu primarul la matematică

Ghinioniştii care nu au reuşit să treacă de prima sesiune a bacalaureatului din acest an au şansa de a se pregăti pe timpul verii în mod gratuit datorită unui program iniţiat de către primarul municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu. În urma analizării rezultatelor de la examenul de maturitate din acest an edilul-şef a propus să se organizeze la fel ca şi anul trecut Şcoala de vară pentru pregătirea celei de-a doua sesiuni de examene cu elevii dornici de a promova acest examen şi de a se înscrie la o facultate.

În urma centralizării numărului de elevi ce au picat proba maturităţii în prima sesiune s-a constatat faptul că aproximativ 800 de elevi de la trei colegii tehnice din oraş au nevoie de sprijin pentru a avea cea de-a doua şansă la acest examen din cea de-a doua sesiune. Câţiva profesori inimoşi s-au oferit voluntari pentru a susţine mai multe şedinţe de pregătire pentru doritori iar autorităţile locale au sărit în ajutor punându-le la dispoziţie sala mică din incinta Casei de Cultură a Sindicatelor.

Începând de astăzi, 23 iulie, profesorii vor fi prezenţi la catedră conform unui grafic întocmit în colaborare cu angajaţii primăriei. Profesorii vor susţine ore de pregătire la toate materiile de examen iar printre cei ce vor încerca să-i călăuzească pe tinerii dornici de a promova examenul de bacalaureat se află şi primarul oraşului, profesorul Leoreanu,care miercuri, 31 iulie, timp de două ore de la 9 la 11, din postura de dascăl de acestă dată va împărtăşi din experienţa de matematician tinerilor învăţăcei.

Dan VASILIU