”Şcoala Altfel” cu Poliţia Neamţ

06/04/2015

politie 1 politie 3 politie 4”Săptămâna Altfel” face agenda Poliţiei Neamţ, care, în perioada 6 – 10 aprilie 2015, prin polițiștii de la Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității Neamț derulează mai multe activități la şcolile din judeţ. La întîlnirile programate  cu elevii participă  ofiţerul specialist în protejarea patrimoniului cultural national, comisarul Vitalie Josanu, din cadrul Serviciului de Investigații Criminale. Acesta va prezenta elevilor proiectul educațional ”Cunoaște și protejează Patrimoniul Cultural Național!” inițiat de IGPR în parteneriat cu Fundația ”Collegium XXI” din București. “Scopul acestor activității este acela de a preveni delincvența juvenilă și victimizarea minorilor, cât și responsabilizarea elevilor privind răspunderea penală în cazul minorilor care au săvârșit fapte antisociale și creșterea gradului de conștientizare a tinerilor cu privire la protejarea patrimoniul cultural național”, declară comisarul şef Paul Tablan, şeful Poliţiei Neamţ.

Polițiștii au stabilite întâlniri cu elevii din Piatra Neamţ de la  Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida„, Colegiul Naţional ”Petru Rareş”, Colegiul Naţional ”Calistrat Hogaş„, Colegiul Național „Gheorghe Cartianu„, Școala Gimnazială nr. 5, Școala gimnazială nr. 11, Școala Gimnazială „Elena Cuza„, cu elevii de la Seminarul Teologic Agapia, de la Școala gimnazială nr. 2 din Târgu Neamț.

În municipiul Roman, elevii Colegiului Naţional Roman Vodă și cei din cadrul Seminarului „Sfânta Paraschiva„ sunt beneficiarii campaniilor de informare și prevenire derulate luni, 6 aprilie, de la ora 10 la ora 13.

În cadrul proiectului ”Cunoaște și protejează Patrimoniul Cultural Național!” elevii vor vizita unitățile muzeale ale Complexului Muzeal Județean Neamț, unde au prilejul să vadă și bunuri mobile recuperate de către polițiști cu ocazia desfășurării activităților specifice.

“Miercuri, 8 aprilie 2015, polițiștii de prevenire vor participa alături de alte instituții la activitățile inițiate de o asociație nonguvernamentală, desfășurate în intervalul orar 11 -12 la sediul Mallului de pe strada General N. Dăscălescu, grupul țintă fiind elevii claselor V-VIII”, a precizat subcomisarul Constantin Irina, ofiţerul de presă al Poliţiei Neamţ.

Cristina IORDACHE