Săptămâna Educaţiei Globale, la Şcoala Gimnazială Nr. 11

saptamana educatiei În perioada 17 – 21 noiembrie are loc, la Şcoala Gimnazială Nr. 11 din Piatra-Neamţ, Săptămâna Educației Globale, activitate educativă care se constituie într-un evantai  larg, acoperind o tematică diversă și actuală, de la proiecte tematice, parteneriate, dezbateri, întocmirea de portofolii, până la organizarea de expoziții, activități practice sau întreceri sportive.

La aceste activități vor participa peste 380 de elevi, alături de întregul colectiv didactic al școlii, așa cum reiese din informațiile furnizate de prof. înv. primar Anișoara Sandu, consilierul educativ al şcolii, cea care va derula un proiect inedit privind alimentaţia sănătoasă.

„Alimentaţia sănătoasă  trebuie să fie un deziderat permanent al părinţilor, cadrelor didactice şi adulţilor preocupaţi de dezvoltarea armonioasă a copiilor. Propunerea realizării acestui proiect a plecat tocmai de  la necesitatea cunoaşterii de către copii a alimentelor care ajută la dezvoltarea fizică şi mentală a acestora. Într-o perioadă în care tentaţiile alimentare sunt la tot pasul, implicarea elevilor şi părinţilor în realizarea acestui proiect este menită să conducă la conştientizarea importanţei unei alimentaţii sănătoase şi cât mai puţin nocive. Prezentarea Piramidei alimentelor este punctul de plecare în pregătirea materialului de către copii. Aceştia s-au grupat în echipe de cel puţin trei copii, s-au mobilizat în găsirea unor modalităţi cât mai atractive de prezentare: desene, imagini, scenete, poezii etc. care să ilustreze cât mai elocvent tematica propusă”, ne-a spus prof. înv. primar Anişoara Sandu.

Un alt proiect atractiv se intitulează „Noi iubim și ocrotim animalele!”. Proiectul este coordonat de prof. înv. primar Lili Crețu, care i-a stimulat pe elevii clasei I A să afle, din diverse surse, cât mai multe informații despre animale, dar şi să creeze lucrări plastice în tehnici la alegere, lucrări ce vor fi expuse în clasă și pe holul școlii.

„Săptămâna Educației globale este un bun prilej pentru afirmarea ideilor despre ocrotirea animalelor, vizionarea de prezentări pe calculator și pentru realizarea unei expoziții cu lucrări, cum ar fi:  semne de carte, figurine din materiale reciclabile, animăluțe confecționate din fructe și legume sau în tehnica Tangram. Pe lângă elevi, familiile lor sunt sensibilizate pe această temă și determinate să sprijine activitatea școlii”, a spus prof. înv. primar Lili Crețu.

Diseminarea va avea loc la sfârşitul săptămânii, fiecare echipă urmând să prezinte proiectul pregătit pe parcursul perioadei propuse. Lucrările vor fi jurizate de colegi, învăţători, profesori sau elevi de la alte clase, iar cele mai reuşite dintre acestea vor fi premiate.

Irina NASTASIU