Șantierul de la Tașca, vizitat de președintele Consiliului Județean

17/11/2015

Iacoban TascaConstantin Iacoban, președintele Consiliului Județean Neamț, și-a început săptămâna de lucru cu o vizită la șantierul de la Tașca, acolo unde se realizează drumul de acces la Stația de transfer. După o inspecție în zonă, șeful legislativului nemțean s-a declarat mulțumit de evoluția lucrărilor.

Drumul de acces la Stația de sortare și transfer are o lungime de 927 de metri, iar valoarea lucrărilor este de 2.017.253 de lei, inclusiv TVA, investiție care nu este eligibilă în cadrul proiectului prin care s-a realizat stația de transfer și este suportată din bugetul Consiliului Județean Neamț. „Treaba merge bine și esențială este vremea care permite să se desfășoare astfel de lucrări. Am vrut să văd în ce fază ne aflăm, pentru că la Tașca au fost finalizate și Stația de transfer și cea de sortare, iar acum ne aflăm în stadiul în care trebuie să punem la punct elementele de legătură: drumul de acces, racordurile la rețeaua de apă și să ajungem cu lucrările la final, pentru că în orice zi se poate răci vremea atât de mult încât să nu mai putem înainta cu proiectul. Apreciez că drumul de acces la Stația de transfer a fost realizat în procent de circa 65%“, a precizat Constantin Iacoban, președintele Consiliului Județean Neamț.

Stația de transfer de la Tașca a fost realizată prin proiectul Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Neamț și are o capacitate de 9.000 de tone pe an, valoarea totală a investiției ajungând la 3.104.714 lei, inclusiv TVA. Stația de sortare a fost construită printr-un proiect Phare și are o capacitate de 2.500 de tone pe an.

Andreea AMARIEI