Şanse la catedră în SUA pentru profesorii nemţeni care predau matematică şi ştiinţe

22/12/2017

Profesorii de matematică şi de ştiinţe care îşi doresc să predea în Statele Unite ale Americii pot participa la cel mai mare program de schimb profesional şi cultural pentru cadrele didactice, “Participate”, care oferă , pentru următorii doi ani şcolari locuri la catedră. Înscrierile se vor face accesând go.participate.com/romania-teacher, până la data de 28 februarie 2018, urmând ca selecţia să aibă loc în luna martie.
Anul academic în SUA va începe în luna august 2018. Profesorii care vor dori să ia parte la program vor avea şansa să dobândească experienţă culturală, profesională şi personală în Statele Unite.  Programul oferă salariu complet, la nivelul salarizarii din Statele Unite, iar profesorii recrutaţi beneficiază de asigurare de viaţă, evaluări şi recomandări internaţionale, bilet de avion pentru profesori şi ajutor pentru obţinerea vizei atât pentru profesor cât şi pentru familia acestuia, dacă este cazul.
“Programul Participate este o adevărată experienţă pentru profesori, prin integrarea lor în comunităţile şi şcolile din care fac parte. Profesorii au şansa de a se integra în noi comunităţi şi şcoli, unde se vor dezvolta atât pe plan profesional cât şi personal. În plus, elevii şi profesorii din America vor avea lucruri noi de învăţat de la profesorii vizitatori”, a transmis Jeff Seaby, International Recruitment Manager, printr-un comunicat de presă.
Pentru a putea profesa în Statele Unite, candidaţii trebuie să aibă cel puţin doi ani de experienţă în predarea materiei la gimnaziu, să vorbească limba engleză fluent, să deţină permis de conducere de cel puţin un an şi să fie dispuşi să predea în cadrul Participate pentru cel puţin 2 ani. Poziţiile disponibile pentru care se pot înscrie sunt în şcoli gimnaziale din statele North Carolina, South Carolina şi Virginia.
Participanţii selectaţi vor fi intervievaţi în România, în martie 2018. Pentru detalii suplimentare, puteţi contacta Departamentul de Selecţie la info@participate.com.
Până în prezent, peste 10.000 de profesori din peste 84 ţări au participat deja la acest program, de-a lungul celor 30 de ani de desfăşurare. Programul a ajuns la a zecea ediţie în România şi continuă să le ofere profesorilor experienţe inedite.
Geanina NICORESCU