Sandu Lungu se va bate cu un ceh în Gala MMA de la Piatra Neamț

28/07/2017

Unul dintre cei mai vechi și mai cunoscuți luptători din România, Sandu Lungu, va lupta din nou la Piatra Neamț, de această dată în Gala RFX Fight Night, care va fi sâmbătă seară, de la ora 20, la sala Polivalentă. În urmă cu 6 ani, în 2011, atunci când a avut loc inaugurarea sălii Polivalente, „Muntele Bihorului“ s-a bătut cu celebrul luptător american, Bob Sapp, pe care l-a învins destul de repede prin KO. De această dată, Sandu Lungu se va lupta în cușca de Mixed Martial Arts de la Piatra Neamț cu cehul Martin Chudej, care va fi „main event“-ul serii. Pentru bătălia cu Chudej, Sandu Lungu s-a pregătit acasă, la Oradea, iar sâmbătă seară promite un meci mare tuturor spectatorilor care vor fi prezenți la Polivalenta pietreană. Meciul dintre Lungu și Chudej îl constituie ciocnirea de la categoria +95 de kilograme. Martin Chudej, adversarul bihoreanului, are la activ 4 victorii și 6 înfrângeri în circuitul MMA.

Tot la Gala RFX de la Piatra Neamț va urca în cușcă și Diana „The Warrior Princess“ Belbiță, eleva lui Sandu Lungu, care o va înfrunta pe sportiva din Franța, Morgane Manfredi, la categoria 57,5 kg. Franțuzoaica a pierdut până acum ambele meciuri disputate în sistem profesionist. Cel mai bine va fi reprezentat la Piatra Neamț, Clubul Kudokai din Sibiu, care va avea 3 sportivi în cușcă. Nicu „Nick“ Negumereanu îl va înfrunta pe Robert Orbocea, din Constanța, la categoria 95 kg, un sportiv puternic și experimentat, care a deținut în trecut centura la categoria grea. Un alt elev al antrenorului Adrian Mihai, de la Kudokai Sibiu, Ioan „Dacul Gerula“ Vrânceanu, îl va întâlni pe băcăuanul Florin Lupu, iar Andrei Vasinca „va da piept“ cu maghiarul Laszlo Szogyenyi.

Toate meciurile de la Piatra Neamț se vor desfășura pe stil de Mixt Martial Arts (MMA), iar fiecare repriză va dura 5 minute. Sportivii de la Kudokai Sibiu se pregătesc și ei în această perioadă, centralizat, la Oradea, alături de Sandu Lungu și echipa sa. „Sportivii mei sunt în formă. Sunt pregătiți fizic și psihic și întotdeauna aștept de la ei să câștige. Sportivii de la Kudokai sunt renumiți pentru meciurile spectaculoase, în 2014 Gerula a avut meciul anului, în 2015 a avut knock-out-ul anului, iar în 2017 a fost nominalizat printre cele mai spectaculoase lovituri din lume ale lunii aprilie. Promit că și la Gala RFX de la Piatra Neamț, sportivii mei vor face meciuri spectaculoase și vor contribui din plin la show-ul exploziv pe care și-l doresc organizatorii“, a declarat Adrian Mihai, antrenorul de la Kudokai Sibiu.

Pe lângă acestea, iubitorii artelor marțiale din Piatra Neamț și nu numai vor mai avea parte și de alte meciuri interesante antamate până acum de promotorul RFX, Sebastian Vieru. La categoria 66 kg, clujeanul Ciprian Mariș se va bate cu ungurul Attila Szogyenyi, vasluianul Corneliu Lascăr Rotaru îl va întâlni pe Laszlo Furko, iar Florin Lambagiu, de la Scorpions Iași, se va duela cu Peter Guszvan, la categoria 77 kg.

Gala de la Piatra Neamț este a doua din acest an pentru cea mai mare promoție MMA din țara noastră, după cea din luna aprilie de la Brașov, și este organizată de RFX în colaborare cu Consiliul Județean Neamț. Biletele la marele eveniment de sâmbătă seară pot fi procurate prin rețeaua Eventim, în magazinele Orange și Vodafone, și la Terasa de Vară Ceahlăul din Piatra Neamț.

Handbal

Echipe de Liga Națională participă la Turneul „Roman-Vodă Mușat“

Handbalistele de la CSM Roman au aflat zilele acestea numele adversarelor pe care le va întâlni la turneul amical „Roman-Vodă Mușat“, care se va desfășura în perioada 18-20 august în orașul de la malul Moldovei. Astfel, elevele lui Constantin Ștefan vor da piept la turneul care a ajuns la cea de-a zecea ediție cu colegele de eșalon, Măgura Cisnădie, Rapid București și Danubius Galați. Pentru buna organizare a acestui turneu, consilierii locali romașcani vor solicita aprobarea sumei de 10.000 de lei. Prima partidă de verificare pe care formația romașcană o va susține în această vară va fi în compania fetelor de la Rapid București, formație nou promovată în primul eșalon. De asemenea, înainte de turneul de la Roman, Stoleru și compania vor participa la un alt turneu amical, organizat de clubul CSM Bistrița. Acesta se va desfășura în perioada 12-13 august, iar la competiția de la Bistrița, pe lângă gazde și CSM Roman, vor mai participa Corona Brașov și Universitatea Cluj.

În altă ordine de idei, fetele de la Roman se pregătesc în aceste zile centralizat, la munte, după care vor reveni în localitate. Antrenorii împreună cu conducerea clubului au definitivat zilele acestea lotul de jucătoare cu care va aborda sezonul 2017-2018 al Ligii Naționale. Acesta cuprinde 16 jucătoare și este format din Viktoria Tymoshenkova, Tereza Pâslaru, Andreea Polocoșer – portari, Ana Maria Simion, Oana Chitacu – extreme dreapta, Jasna Boljevic, fostă Toskovic, Anca Polocoșer, Mihaela Sănciulescu, Ana Miriam de Soussa – interi, Alexandra Iovănescu, Ionela Simion, Teja Ferfolja – pivoți, Carmen Stoleru, Loredana Vartic – centri, Ana Maria Popa, fostă Iuganu, Lăcrămioara Câlici – extreme stânga.

CSM Roman va debuta în Cupa EHF la începutul lui septembrie, contra echipei din Bosnia, HZRK Grude, iar în noul sezon va susține prima partidă miercuri, 6 septembrie, acasă cu HC Zalău.

Fotbal

Iosif Nețbai și Vlad Mocanu au semnat cu CSM Roman

După fundașul Marian Marin, formația de ligă a treia CSM Roman a reușit zilele acestea să obțină semnătura a altor 2 jucători care vor evolua în noul sezon pentru gruparea de la malul Moldovei. Este vorba despre mijlocașul Iosif Nețbai și fundașul Vlad Mocanu, fotbaliști care se pregătesc deja cu formația din Roman.

Nețbai are 25 de ani, a mai evoluat în carieră la Bucovina Rădăuți și Inter Dorohoi, iar sezonul trecut a jucat pentru Transdor Tudora, în liga a patra din Botoșani. Este jucător de picior stâng și a marcat primul gol în tricoul celor de la Roman în partida amicală câștigată cu 2-1 împotriva celor de Siretul Dolhasca. Vlad George Mocanu are 19 ani, a mai evoluat la Aerostar Bacău și a venit de la SC Bacău, unde sezonul trecut a fost titular și a avut evoluții apreciabile la gruparea băcăoană. El poate juca atât fundaș central cât și fundaș lateral și va fi unul dintre cei 3 jucători sub 19 ani pe care CSM Roman va fi obligat să îi aibă în teren la meciurile oficiale, așa cum prevede regulamentul FRF. „Sunt 2 jucători importanți, care s-au integrat destul de bine la noi și de care avem nevoie. E bine că au semnat cu noi, sunt sigură că ne vor ajuta și sperăm ca în perioada următoare să se integreze perfect în sistemul propus de noi. Le urez bun venit la amândoi și sper să confirme“, a spus antrenorul Gabi Țapu.

În aceste zile, alți jucători aflați în probe se pregătesc cu CSM Roman, iar antrenorii speră să obțină semnăturile lor în zilele următoare. Este vorba de Cătălin Aeroaiei, Ionuț Bicleanu și Alin Bicleanu.

Zilele acestea, fotbaliștii romașcani se află într-un stagiu centralizat, pe plan local, unde se pregătesc pe stadionul Moldova și la sala de sport de la LPS. Tehnicienii, Gabi Țapu și Iosif Susanu au la dispoziție 17 jucători, Angel Băiceanu și Ionuț Bicleanu – portari, Daniel Marin, Marian Marin, Vlad Mocanu, Ștefan Grigore și Andrei Florean – fundași, Cătălin Aeroaiei, Mădălin Popa, Bogdan Brăescu, Ovidiu Petrila, Alin Mocanu, Alexandru Crăciun și Iosif Nețbai – mijlocași, Cosmin Țapu, Sorin Dutciuc și Vlad Scânteie – atacanți. Astăzi, CSM Roman va susține cea de-a doua partidă de verificare a verii, în deplasare, cu Aerostar Bacău.