Sandu Lungu, din nou învingător la Piatra Neamț

30/07/2017

Municipiul Piatra Neamț a devenit un loc perfect pentru Sandu Lungu, unul dintre cei mai mari și celebrii luptători din România. După victoria din 2011 asupra luptătorului american Bob Sapp, la Gala Local Kombat, de această dată, „Muntele Bihorului“ l-a învins pe sportivul din Cehia, Martin Chudej, în Gala de MMA RFX 2017 Fight Night, care a avut loc sâmbătă seară la sala Polivalentă din Piatra Neamț. Duelul dintre Lungu și Chudej a reprezentat main event-ul show-ului incendiar de la Piatra Neamț, care din păcate a adunat în tribunele sălii Polivalente doar aproximativ 1.500 de spectatori. Sandu Lungu l-a bătut pe luptătorul din Cehia în repriza a doua, după ce l-a sufocat pe acesta cu cele 160 de kilograme ale sale. Din păcate, meciul cu Chudej a avut unele repercusiuni și pentru Sandu Lungu, căruia, după mai multe lovituri primite, i-a curs sânge pe față, iar la final a ajuns la UPU Piatra Neamț pentru a primi mai multe îngrijiri.

În ciuda acestor mici accidente, luptătorul din Oradea a fost foarte mulțumit la final de succesul pe care l-a reputat în fața Bestiei din Cehia. „O victorie muncită. Vă mulțumesc pentru că nu m-ați părăsit la greu! Titanii cad, dar se ridică și nu mor niciodată“, a postat Sandu Lungu pe pagina sa de socializare la finalul confruntării de sâmbătă seară, a opta a Galei MMA de la Piatra Neamț.

Și eleva lui Sandu Lungu, Diana „The Warrior Princess“ Belbiță, a ieșit învingătoare la Gala RFX 2017 de la sala Polivalentă. Aceasta a învins-o în meciul cu numărul 7 pe franțuzoaica Morgane Manfredi, după o luptă destul de aprigă în care sportiva din România a suferit câteva contuzii la final. „De ce iubesc sportul acesta? Pentru voi, dragilor! Iubesc energia pe care mi-o transmiteți, sunteți motivația mea și în această seară voi ați făcut diferența. Ați simțit durerea odată cu mine și v-ați bucurat la fel de mult ca mine la finalul meciului. Nu îmi voi ascunde urmele luptelor ca o fetiță, dar vor fi mereu o lecție de viață pentru mine“, a postat și Diana Belbiță pe pagina sa de socializare după duelul cu sportiva din Franța.

Românii au fost la înălțime la show-ul incendiar de la Piatra Neamț, câștigând 7 din cele 8 meciuri programate în cușca special amenajată în sala Polivalentă. Singurul care a pierdut a fost Andrei Vasincă, care a cedat prin submission partida cu ungurul Laszlo Szogyenyi. Florin Lambagiu l-a învins pe Peter Guszvan, tot din Ungaria, Ciprian Mariș a câștigat prin TKO lupta cu Attila Szogyenyi, iar „Bestia Moldovei“ Corneliu Lascăr s-a impus în fața maghiarului Laszlo Furko. Victorie și pentru Ioan „Dacul Gerula“ Vrânceanu în fața lui Florin Lupu, iar Nicolae „Nick“ Negumereanu l-a învins pe Robert Orbocea.

Gala RFX 2017 de MMA de la Piatra Neamț a adunat în tribunele sălii Polivalente aproximativ 1.500 de iubitori ai sportului dur, un procentaj sub ceea ce și-au dorit organizatorii. „Au fost cam 1.500 de spectatori, din păcate o audiență sub ceea ce ne-am așteptat. O prezență a publicului destul de slabă, în comparație cu ceea ce am organizat până acum. Suntem de 4 ani implicați în acest proiect, iar show-ul de la Piatra Neamț a avut cea mai scăzută prezență. Cred că și ziua a contat foarte mult, a fost sâmbătă seară, de obicei noi organizăm luni seară astfel de evenimente și probabil oamenii din Piatra Neamț au fost implicați în alte activități. Nu crez că zona este de vină, pentru că în urmă cu un an și jumătate am organizat un astfel de eveniment și la Botoșani, iar prezența publicului acolo a fost una destul de numeroasă. Din punct de vedere al sălii și al organizării, totul a fost excelent, am avut securitate bună, jocul de lumini a fost de asemenea la înălțime, doar publicul ne-a dezavantajat. Până la ora actuală (duminică dimineață – n.r.), avem peste 70.000 de vizualizări pe site-ul oficial, iar meciurile au fost transmise în mai multe țări din lume. Chiar dacă audiența a fost destul de scăzută, nu dezamăgim și am stabilit cu autoritățile locale și județene să mai venim o dată la Piatra Neamț, pentru că aveți un oraș foarte frumos și ne-am simțit excelent aici“, a declarat Sebastian Vieru, promotorul Galei RFX 2017.

Show-ul MMA de la Piatra Neamț a avut parte și de un moment special. Înainte de bătălia dintre Sandu Lungu și Martin Chudej, un cuplu a intrat în cușcă, iar fanii au asistat la o cerere în căsătorie. Un bărbat și-a luat inima în dinți în timpul Galei RFX Arde Moldova și și-a cerut iubita în căsătorie chiar în cușcă.

Fotbal

Victorie facilă pentru CSM Ceahlăul

CSM Ceahlăul – Siretul Dolhasca 7-0 (6-0)

CSM Ceahlăul a obținut o nouă victorie în meciurile de verificare, după 7-0, duminică pe teren propriu cu Siretul Dolhasca, formație din liga a patra din Suceava. Elevii lui Toader Șteț, Vali Avădanei, Lidi Chertic și Florin Anton au făcut un joc bun în duelul cu formația suceveană, mai ales în prima repriză când au marcat de 6 ori în poarta adversarului. Golurile gazdelor au fost marcate de Mateiciuc, Barb și Pintilie, toți cu câte o dublă, și Ungureanu. La fel ca la precedentul meci, principalul Toader Șteț i-a folosit câte 30 de minute pe toți cei 3 portari din lot, Chiruță, Chelaru și Câmpianu.

În prima repriză au mai evoluat Albu, Smău, Andreș, Sârbie – Vasile, C. Rotaru, Barb, Ungureanu, Pintilie – Mateiciuc, iar ulterior au mai intrat Corfu, Todiresei și Butunoi.

Un joc util cu un adversar destul de bun. Sunt mulțumit de evoluția echipei, în special în prima repriză, când jocul a funcționat perfect. Băieții au respectat sarcinile trasate și îi felicit pentru efortul depus. Nu a fost ușor pentru că am evoluat pe o căldură apăsătoare, dar condiția fizică a jucătorilor noștri a fost una foarte bună. Trebuie să ne obișnuim cu astfel de temperaturi ridicate în continuare, pentru că în astfel de condiții vom susține și primele meciuri oficiale din campionat“, a declarat principalul Toader Șteț.

Miercuri, de la ora 10.30, CSM Ceahlăul va juca acasă cu Aerostar Bacău, pe 6 august în deplasare la Moinești, iar pe 9 august, tot acasă, cu CSM Roman. Pentru că startul noului sezon la liga a patra a fost amânat cu o săptămână, galben-negrii vor mai susține un joc test cu un adversar ce va fi stabilit ulterior.

Teiul și Bradu au jucat și ele meciuri amicale

Alte două formații cu pretenții la cucerirea titlului de campioană la județ, Teiul Poiana Teiului și Bradu Borca, au susținut săptămâna trecută meciuri de verificare. Campionii de la Poiana Teiului, aflați la primul test al verii, s-au impus cu 2-1 în confruntarea din deplasare cu SC Gauss Bacău, formație care în urmă cu o săptămână remizase, 2-2, cu CSM Ceahlăul. Elevii lui Lucian Cozma au câștigat prin golurile lui Gorea și Tofan într-o partidă care s-a jucat pe stadionul Letea. Vicecampioana ediției precedente la liga a patra, Bradu Borca, a jucat și ea un amical de lux, la Uricani, în compania celor de la Știința Miroslava, formație care în acest sezon a promovat în liga a doua. Chiar dacă au pierdut cu 1-4, fotbaliștii de la Borca au dat o replică destul de bună mult mai valorosului adversar, iar la scorul de 1-3 au ratat și o lovitură de la 11 metri prin Botezatu. Golul nemțenilor a fost marcat de Moisii, în minutul 33. Gruparea ieșeană a condus cu 2-1 la pauză, iar la final s-a impus cu 4-1, prin golurile lui Sandu, Buhăceanu și Taciuc, care a reușit o dublă.

Atât Teiul cât și Bradu se află în plină perioadă de pregătire, iar zilele următoare vor susține și alte partide amicale.

Irina Bordeianu a devenit campioană mondială la alergare montană

Rezultat de răsunet pentru atletismul pietrean și pentru CS Ceahlăul Piatra Neamț. Atleta Irina Bordeianu a devenit duminică campioană mondială cu echipa României de junioare 1, performanță obținută la Campionatul Mondial de Alergare Montană, care a avut loc în localitatea italiană Premana. Alături de eleva antrenoarei Iulia Negură Olteanu, țara noastră le-a mai avut în componență pe Andreea Doroftei, Alexia Hecico și Iulia Zudor. Performanța obținută de sportiva pietreană este cea mai mare din istoria Clubului Sportiv Ceahlăul, care nu a mai avut niciodată un campion mondial, indiferent de disciplina sportivă. Vom reveni în ediția de mâine cu detalii privind performanța realizată de Irina Bordeainu.