Salvamontiştii anunţă: traseu turistic redeschis!

27/04/2018

Încălzirea vremii a permis redeschiderea traficului turistic pe traseul Staţiunea Durău- Cascada Duruitoarea- Piciorul Şchiop- Cabana Dochia.

Traseul a fost parcurs de către o echipă de inspecţie din cadrul serviciului care a constatat că acesta este practicabil. Traseul a fost închis în data de 28 decembrie 2017. La această oră, toate traseele din Parcul Naţional Ceahlău sunt deschise traficului turistic”, a precizat Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ.

Până mai ieri, salvamontiştii au fost în gardă pentru asigurarea permanenţei pe munte, în perioada sărbătorilor Pascale. Fiind preconizată o afluenţă mare de turişti pentru vacanţa din perioada sărbătorilor religioase, Serviciul Public Salvamont Neamţ a asigurat zona montană cu întreg efectivul, în regim de permanenţă. Astfel, Baza de intervenţie Dochia a fost deschisă începând din 6 aprilie, în regim de 24/24, fiind operată de o echipă de intervenţie până în data de 10 aprilie. De asemenea, în baza Durău au fost operativealte două echipe şi echipajul canin. Iar intervenţiile nu au lipsit, fiind cazuri de turişti rătăciţi, răniţi şi în hipotermie, însă toate s-au finalizat cu bine.

Geanina NICORESCU