Salamontiştii avertizează: pe masivul Ceahlău apar zone tot mai extinse de gheaţă

28/12/2017

Traseu impracticabil Cascada Duruitoarea- Cabana Dochia
Salamontiţtii din Neamţ au lansat, ieri, o avertizare potrivit căreia traseele turistice din Durău spre obiectivele din zona montană înaltă cât şi din Izvorul Muntelui sau Valea Bicazului, deşi sunt în prezent practicabile, pe zi ce trece din cauza fluctuaţiilor de temperatură apar zone tot mai extinse de gheaţă. Traseul Durau – Cascada Duruitoarea – Dochia este impracticabil pe tronsonul Cascada Duruitoarea – Piciorul Schiop -Cabana Dochia.
Pe Ceahlău este ger, iar în Staţiunea Durău sunt ceva ninsori nesemnificative, după cum informează salvamontiştii. Aestea sunt câteva repere de care doritorii de drumeţii ar trebui să ţină cont în planificarea excursiilor din perioada sfârşitului de an.
“Salvamont Neamţ lucrează în această perioadă cu tot efectivul, echipele de intervenţie asigurând permanenţa în Baza Salvamont Dochia pentru zona înaltă şi în Baza Salvamont Durău pentru restul zonei montane. Pentru informatii cât şi pentru rezolvarea unor situaţii care nu reprezintă urgenţe medicale dispeceratul nostru se poate apela prin intermediul Dispeceratului Naţional SALVAMONT la numărul 0SALVAMONT . Pentru urgenţe medicale operaţiunile de salvare se declanşeză prin intermediul numărului de urgenţă 112”, ne-a transmis Serviciul Public Salvamont Neamţ.
Geanina NICORESCU