“Să se înscrie în SNPPC, să-l putem apăra”

02/08/2013

Dragos Balau 003

Ofertă pentru şeful Poliţiei Roman:

“Să se înscrie în SNPPC, să-l putem apăra”

Comunicatul SNAP, semnat de liderul de la Neamţ, Ioan Cănărău, a fost publicat, ieri, pe site-ul organizaţiei sindicale, aşa că toată ţara a putut vedea cât respect se revarsă asupra şefului Poliţiei Roman din preaplinul de care este capabil unul dintre subordonaţii săi. Pentru cine n-a aflat încă, în numele luptei sindicale, agentul Cănărău l-a jignit pe comisarul şef Dragoş Bălău şi şi-a exprima revolta că apare în conferinţe de presă şi “aduce prejudicii imaginii poliţiei”. Venită din partea unui protestatar de profesie, care s-a legat cu lanţuri, şi-a pus furca la gât, a băut apă din linguri de lemn, a ieşit pe “sticlă” şi a evidenţiat metodele “greşite” în care au acţionat poliţiştii – inclusiv în cazul “Bomba” – partea cu prejudiciile de imagine este cel puţin amuzantă. Acum, însă, s-a cam sărit calul, pentru că agentul Cănărău a început să-i dea sfaturi manageriale comisarului şef Bălău, în condiţiile în care ultima dată când a fugit în urmărirea unui hoţ, marele lider de sindicat s-a “împrăştiat” printr-o curte, a pierdut şi hoţul, şi şi-a pierdut şi cascheta. Acest pilon de bază al Poliţiei Române s-a trezit, deodată, competent şi a decis că şeful Poliţiei Roman trebuie să-şi dea demisia.

Din dorinţa de a nu adânci ruptura dintre cele două sindicate, liderii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual au păstrat decenţa şi nu au răspuns la atacurile la care au fost supuşi de adversari. Acum, agentul Neculai Isache, vicepreşedintele SNPPC, are o invitaţie pentru comisarul şef Dragoş Bălău: “Dumnealui a fost înscris în sindicatul nostru, dar la un moment dat s-a retras. Se poate înscrie din nou şi, chiar din acea zi, îl putem apăra, pentru că aşa ceva nu este admisibil. S-a ajuns mult prea departe. Eu îl cunosc foarte bine pe comisarul şef Bălău, este un adevărat profesionist şi ţine sub control infracţionalitatea dintr-un oraş greu. Cine crede că Romanul e floare la ureche din puncte de vedere al spargerilor, furturilor sau tâlhăriilor, se înşeală. Trebuie să ştii muncă de poliţie să faci faţă situaţiei şi să nu ai un munte de dosare cu AN (n.r. autor necunoscut). Asta pe de o parte. Cât priveşte coordonarea colectivului şi modul în care se respectă drepturile poliţiştilor, pot spune că la Roman organizaţia noastră este destul de puternică şi niciodată nu mi s-a plâns cineva de latura managerială a comisarului şef Bălău”.

Se poate ca atacul fără precedent la adresa şefului Poliţiei Roman să nu fie neapărat doar rodul respectului personal pe care i-l poartă agentul Cănărău. În ultima lună de zile, pe site-ul SNAP au apărut comunicate la fel de amabile şi la adresa altor şefi din Poliţia Română. Că doar valorile nu sunt în tabăra managerială, ci în rândurile zgomotoşilor luptători pentru multe drepturi şi puţină muncă.

C.M.