S-a mai făcut un pas spre înfiinţarea Camerei Agricole Neamţ

13/09/2013

camere-agricole

* Ieri a fost aleasă conducerea Comitetului judeţean de iniţiativă

 

Prin ordinul pefectului, luna trecută,  a fost constituit Comitetul judeţean de iniţiativă pentru înfiinţarea Camerei Agricole  Neamţ.  Ieri, a avut loc  prima întâlnire a membrilor comitetului judeţean de iniţiativă, prilej cu care s-au ales preşedintele comitetului, vicepreședinții și secretarul comitetului județean de inițiativă. Președinte a fost ales Denis Popovici, jurist la Asociația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr Roman, iar cele două posturi de vicepreședinți au fost adjudecate de Cioban Mihai George– jurist la Agrotec Ulei Grup SRL și Traian Vararu, șef serviciu la Direcția pentru Agricultură Neamț. Secretarul comitetului de inițiativă este Paul Ciprian Ursu-consilier superior la Prefectura Neamț.

Comitetul judeţean de iniţiativă este un organism cu atribuţii în organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru camera agricolă judeţeană, cu următoarea componenţă: ing.Traian Vararu-Direcţia pentru Agricultură Neamţ; ing. Vasile Nica – consilier judeţean; jurist Paul Ciprian Ursu- consilier superior, Instituţia Prefectului; reprezentaţii formelor asociative din agricultură şi conexe. Din rândul acestora fac parte: Agavriloaie Tiberiu- cenzor la Asociaţia Crescătorilor de Albine Neamţ; Bălău Radu -director la Agricop Cooperativă Agricolă, comuna Zăneşti; Ciobanu Mihai George – jurist la SC Agrotec Ulei Grup SRL; Ciubotaru Florin Anton  – medic veterinar la Asociaţia Crescătorilor de Caprine “Capriprod” Neamţ; Latu Lazăr – preşedintele Asociaţiei Forumul Montan din România, Filiala Neamţ; Popovici Denis – jurist la Asociaţia Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr Roman; Porumbiţa Ramona  – inginer la SC ACSZ Grup SRL Roman; ing. Valeria Dascălu – primarul comunei Săbăoani.

Putem spune că deja s-a făcut un prim pas concret în vederea înfiinţării camerei agricole din judeţul Neamţ. Pentru 23 sepembrie este programată următoarea ședință a Comitetului județean de inițiativă. Urmează să se pună la punct toate problemele legate de înființarea camerelor agricole. Sunt mai mulți pași de făcut. Desemnarea circumscripțiilor electorale, a secțiilor de vot, tipărirea buletinelor de vot.  După care urmează să se fixeze data alegerilor, în funcție de care se înființează Camera agricolă a județului Neamț.

Tina CONDREA