Roznovul în sarbătoare: Festivalul “Hora Roznovenilor”, ediția a treia

13/08/2018

*Manifestare cultural artistică dedicată Centenarului Marii Uniri

Duminică, orașul Roznov a căpătat un plus de culoare, o întoarcere în timp am putea spune. Ca în vremurile de altădată, oamenii îmbrăcați în frumaose straie populare specifice zonei, unii călare pe cai sau în trăsuri, alții mergând pe jos și-au dat întâlnire în fața primăriei. Aici au fost întâmpinați de primarul Ionel Ciubotaru, înconjurat de aleși locali și oficiali județeni, cu toții îmbrăcați în costume populare, după care a urmat parada festivalului. După ce alaiul sărbătoresc a străbătut o parte a orașului Roznov, s-a dat startul celei de a treia ediție a Festivalului “Hora Roznovenilor”. O manifestare cultural-artistică de excepție, dedicată Centenarului Marii Uniri.
După orele 15:00, pe scena frumos amenajată din Parcul central al orașului s-a desfășurat festivalul devenit deja o tradiție a locului: “Hora Roznovenilor”.
La reușita spectacolului au contribuit din plin îndrăgiții cântăreți Alexandru Brădăţan, Grigore Gherman, Andrei Bălan, Mihaela Gurău, Andreea Haisan, Laura Haidău, Paul Ananie, Grupul folk “Eu cred” și “Mugurașii roznoveni”, alături de dansatorii de la Ansamblul Folcloric Codrii Neamţului. Sonorizarea a fost asigurată de Global Stage. În “Hora Roznovenilor” s-au prins și dansatorii Ansamblul Folcloric Codrii Neamţului. Global Stage a asigurat cea mai bună sonorizare!
„Vrem să fie o zi deosebită, în care toată lumea să se distreze, să se bucure de cea de a treia ediție a festivalului “Hora Roznovenilor”. Avem pregătite multe surprize pentru roznoveni și invitații lor, vom premia cel mai frumos și mai complet costum popular, dar și cel mai bun dansator. Ca să nu mai vorbim de spectacolul cultural-artistic, care este unul deosebit și reunește nume sonore ale muzicii populare și ușoare. Vrem ca spectacolul pregătit să fie la înălțimea evenimentului sărbătorit Centenarul Marii Uniri” , a declarat Ionel Ciubotaru, primarul orașului Roznov. Manifestarea tradițională “Hora Roznovenilor”, dedicată Centenarului Marii Uniri, s-a încheiat cu un feeric foc de artificii.

Urmatorul articol >
Posibile furtuni în Neamț