România a învins campioana olimpică. Iuganu a înscris și în poarta Rusiei

08/12/2016

handbal-rom1România – Rusia 22-17 (11-9)

Naționala de handbal feminin a României a repurtat prima victorie la Campionatul European din Suedia, miercuri seară, după 22-17 împotriva Rusiei, nimeni alta decât campioana olimpică de la Rio de Janeiro. După o evoluție destul de convingătoare în prima partidă cu Norvegia, pierdută cu 21-23, elevele lui Martin Ambros au jucat senzațional în fața puternicei naționale a Rusiei, pe care a condus-o din primul până în ultimul minut. România a avut 7-2 în debut, rusoaicele au revenit, la pauză a fost 11-9 pentru tricolore, iar în partea a doua, elevele lui Evgeni Trefilov au egalat la 12. Rusia a mai egalat odată, în minutul 53, când a fost 17-17, marcând ultimul gol al lor, deoarece până la final, România a mai înscris de 5 ori și s-a impus categoric cu 22-17.

La fel ca și în jocul cu Norvegia, Ana Maria Iuganu, extrema stângă de la CSM Roman, a avut o evoluție curajoasă și în disputa cu Rusia, marcând ca și în primul meci, două goluri, cel de-al doilea pentru 16-14. Deși debutantă la un turneu final, sportiva de 26 de ani, pare că s-a impus deja la naționala României, unde a fost apreciată și de antrenorul Martin Ambros. Ana Maria Iuganu are până acum 4 goluri la Campionatul European, un bilanț destul de bun, având în vedere că a fost doar a patra soluție la echipa națională pe postul de extremă dreapta. Cea mai bună jucătoare a partidei de miercuri a fost desemnată Denisa Dedu, portarul de 22 de ani al României, care a avut o evoluție senzațională, a contribuit enorm la succesul tricolorelor, și a avut un procentaj al mingilor apărate de peste 50%. După victoria cu Rusia, primul după o pauză de 20 de ani, tricolorele și-au trecut în cont primele două puncte și sunt sigure de calificarea în grupele superioare ale competiției. În celălalt joc din grupă, Norvegia a surclasat Croația cu 34-16. Astăzi, de la ora 19.30, în ultima partidă din grupă, România va întâlni Croația, în timp ce Norvegia se va duela cu Rusia.

Rezultate, grupa D

Norvegia – România 23-21

Rusia – Croația 32-26

România – Rusia 22-17

Norvegia – Croația 34-16

Clasament

1.Norvegia  2  2  0  0  57-37  4p

  1. România 2 1  0  1  43-40  2p
  2. Rusia 2 1  0  1  49-48  2p
  3. Croația 2 0  0  2  42-66  0p

 

sakki1 sakkiKarate

Sportivii de la clubul Sakki au încheiat anul pe podium

Sportivii clubului Sakki Internațional Karate Do din Piatra Neamț au confirmat încă o dată la ultimul concurs din 2016, Cupa României de la Timișoara, competiție care a adunat la start numai puțin de 250 de sportivi de la 22 de cluburi din țară. Toți cei 8 elevi ai antrenorului Dan Aanicăi au urcat pe podium la categoriile lor de vârstă și au obținut medalii la toate probele la care au participat. Bianca Topliceanu a obținut medalia de aur la kata individual, aceiași distincție a cucerit-o și Alexandru Asaftei, la kumite indiviual, în timp ce Claudiu Cojoc a luat aurul la kumite individual ippon și argintul la kumite individual sanbon. Mario Pintilie a cucerit și el medalia de argint în proba de kumite indiviual, iar Dragoș Măriuță și Alvin Ghindăoanu au obținut medalia de bronz la kumite individual. Tuder Alinei a plecat și el cu două medalii din orașul de pe Bega, una de argint la kumite individual ippon și una de bronz la kumite individual sanbon. În competiția seniorilor, Alexandru Mihai a cucerit medalia de aur la kumite individual, iar antrenorul Dan Aanicăi a obținut două medalii de aur la kumite individual ippon și sanbon și o medalie de argint la kata indiviual.

„Sunt foarte mulțumit de rezultatele obținute de sportivii noștri la Timișoara, mă bucur că toți au urcat pe podium și au fost premiați. A fost ultimul concurs pentru noi din acest an și suntem mândri că l-am terminat cu bine. Munca de la sală s-a văzut și sper ca acești copii să confirme și anul viitor“, a declarat antrenorul Dan Aanicăi.

2016, an de bun augur pentru sportivii de la clubul Sakki

Și 2016 a fost un an prolific pentru sportivii de la clubul Sakki Internațional Karate Do, care au obținut medalii și titluri naționale la toate competițiile la care au luat startul. De la începutul anului, elevii antrenorului Dan Aanicăi au fost angrenați 5 concursuri de nivel național și internațional, cele mai importante fiind Campionatul European, care s-a ținut la începutul lunii iunie în România, și la Campionatele Naționale de la Timișoara. La europenele de la Timișoara, Tudor Alinei a cucerit titlul suprem în proba de kata echipe, la cadeți, și medalia de bronz la kumite individual, iar Dragoș Măriuță a fost al doilea la kumite individual, în concursul copiilor. Medalii la europene au mai cucerit Mario Pintilie, Alvin Ghindăoanu, Claudiu Cojoc, în timp ce Alexandru Mihai a obținut două medalii în competiția seniorilor, argint la kumite echipe, respectiv bronz la kumite individual. Acești sportivi, alături de Bianca Topliceanu și Alexandru Asaftei, s-au remarcat și la naționalele din vară, unde au obținut mai multe titluri naționale. Și antrenorul Dan Aanicăi s-a remarcat la aceste întreceri, în competiția veteranilor, unde a obținut medalii de argint și bronz la kata individual, respectiv kumite individual și echipe.

De 26 ani, clubul Sakki își desfășoară activitatea la sala de sport a școlii numărul 3 din Piatra Neamț, cu care are o excelentă colaborare. În acest an, instructorii Dan Aanicăi și Alexandru Mihai au lucrat cu aproximativ 40 de sportivi, iar cei mai consacrați dintre ei au confirmat la concursurile importante. Antrenamentele la clubul Sakki se desfășoară marțea și joia de la ora 18, iar sâmbăta de la ora 12. Pentru sportivi și pentru antrenori, 2016 se încheie destul de bine.

„Putem spune că 2016 a fost un an de bun augur pentru noi, pentru că mai toți copii au obținut rezultate foarte bune, au urcat pe podium și au avut un progres semnificativ. Am muncit mult și bine, iar eforturile au fost răsplătite. Am mers la 5 competiții importante din calendarul nostru, este destul de bine, și pe această cale vrem să mulțumim Primăriei și CL Piatra Neamț, instituții cu care avem încheiat un proiect. Ne-au susținut de fiecare dată la deplasările sportivilor și sperăm să fie alături de noi și pe viitor. Avem o generație de copii talentată care a început să confirme și de care suntem mândri. Ne bucurăm de asemenea că avem continuitate la clubul Sakki, activăm încă din anul 1990, iată au trecut 26 de ani, parcă nici nu îmi vine să cred. Au fost ani frumoși, cu multe realizări, cu foarte multe generații care au trecut prin mâna noastră, și e bine că nu ne-am oprit. Vreau să mulțumesc școlii numărul 3 din Piatra Neamț, care a fost gazda noastră încă de la debut, avem o colaborare excelentă și, chiar dacă am mai avut antrenamente și în alte locații, sala de sport de la școala numărul 3 a fost tot timpul casa noastră. Suntem la final de an, iar pe această cale vreau să le mulțumesc copiilor pentru efortul depus, părinților pentru sprijin și înțelegere și, ca la fiecare sfârșit de an, așa cum ne-am obișnuit, sperăm să vină și moș Crăciun“, a declarat antrenorul Dan Aanicăi.