Ritm de lucru îmbunătăţit la „Extinderea reţelei de apă”

* Imboldul dat de CJ a prins roade…

Monitorizarea stadiului lucrărilor pentru toate cele şapte contracte de lucrări din cadrul proiectului european „Extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi apă uzată în judeţul Neamţ” a început să dea roade. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ spune că ritmul de lucru s-a îmbunătăţit, iar constructorii au promis că va fi refăcută şi structura rutieră în zonele unde primarii s-au plâns că le-au fost stricate drumurile din cauza săpăturilor făcute pentru reţelele de canalizare.

„Ne-am întâlnit din nou vineri cu constructorii şi cu reprezentanţii Apa Serv şi am reanalizat stadiul lucrărilor pentru toate cele şapte constracte. Am observat că ritmul de lucru s-a îmbunătăţit atât la Roman şi Săbăoani, cât şi la Săvineşti şi Dumbrava Roşie. După cum aţi văzut la Roman s-au făcut joi probele la staţia de pombare pentru cartierul Danubiana, iar firmele care fac lucrări au venit şi cu o analiză a modului în care a fost refăcută infrastructura rutieră. Acolo unde primarii respectivelor comune au spus la întâlnirea de săptămâna trecută că străzile au fost stricate, s-au luat în discuţie termenele până la care drumurile trebuie refăcute. Sperăm că atât la Săbăoani cât şi la Piatra Neamţ, drumurile vor fi puse la punct în cursul săptămânii viitoare, dar doar acolo unde s-au finalizat lucrările”, a spus Dan Manoliu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ.

Reprezentanţii Apa Serv Neamţ spun şi ei că lucrurile au început să se mişte mai bine şi promit că va fi rezolvată şi problema străzilor rămase neasfaltate după lucrări.

„Acestea sunt probleme inerente care apar în astfel de cazuri mai ales că în ultima perioadă de timp a ploat foarte mult şi nu s-a putut lucra la refacerea drumurilor. În urma discuţiilor avute şi cu conducerea Primăriei Săbăoani, am stabilit că se vor rezolva aceste probleme. Nu depinde numai de cei care au făcut lucrări, depinde şi de modul în care UAT-urile pe raza cărora s-a lucrat şi s-a implementat acest proiect, fac recepţia la aceste lucrări. În plus este dificil să vii să asfaltezi pe bucăţele, este dificil şi implică costuri să refaci drumul după lucrare pe 50 sau 100 de metri pătraţi. Drumurile trebuie refăcute în totalitate, pe toată lungimea după finalizarea lucrărilor. Şi la Piatra Neamţ e valabil acelaşi lucru, lucrările sunt în grafic.  Nimănui nu-i place să-şi strice maşina, nu-i plac asemenea inconveniente”, a explicat Gheorghiţă Zaharia, director Compartiment Dezvoltare în cadrul Apa Serv Neamţ. (I. Ştefănescu)