Regal de muzică la Piatra Neamţ: O nouă ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare Muzicală „Emanuel Elenescu”

24/11/2017

Începând de astăzi şi până la data de 25 noiembrie, la Piatra Neamţ se va desfăşura cea de-a XXVII-a ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare Muzicală „Emanuel Elenescu”, în organizarea Liceului de Arte „Victor Brauner” Piatra Neamţ.
Competiţia, desfăşurată în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ, cu sprijinul Cconsiliului Judeţean Neamţ şi al Primăriei Municipiului Piatra Neamţ, omagiază personalitatea unei figuri marcante a culturii muzicale româneşti, dirijorul şi compozitorul nemţean Emanuel Elenescu, un artist care a lăsat posterităţii, pe lângă evenimentele muzicale memorabile şi un fond audio de mare valoare, de peste 5000 de minute de muzică, păstrate în fonoteca Radio, de care să se bucure generaţiile viitoare.
Evenimentul va prilejui întâlnirea unor personalităţi artistice, care au fost invitate să facă parte din juriul concursului. Peste 500 de elevi, de toate vârstele, din 42 de licee de artă din ţară şi de peste hotare, vor intra în competiţie şi îşi vor etala pe scenă talentul lor artistic.
Festivitatea de deschidere va avea loc astăzi, 23 noiembrie, la ora 18, în sala „Theodor macarie” a liceului de Arte „Victor Brauner” Piatra Neamţ.
Geanina NICORESCU