Record de șoferi cheflii și fără permise

09/11/2015

alcool (2)În numai o zi, polițiștii rutieri au depistat 7 infracțiuni la normele de circulație, din care 3 privind conducerea sub influența alcoolului și două de conducere fără permis.

Vineri dimineață, polițiștii au surprins la Borca un tânăr de 19 ani, din localitate, care conducea un autoturism având autorizația de circulație provizorie expirată, iar la Costișa un tânăr de 22 de ani se deplasa cu un motociclu de 124 cmc ne înmatriculat. „Alți doi tineri, unul de 19 ani din Petricani și celălalt de 27 de ani, din Dumbrava Roșie, au fost depistați conducând un autoturism fără a poseda permis de conducere. Primul conducător auto a fost identificat de polițiști în trafic, pe raza comunei Petricani, iar cel de-al doilea a fost oprit pe DN 15, în localitatea Costișa“, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Seara, în jurul orei 19, la Mărgineni, un bărbat de 60 de ani, din Piatra Neamț, s-a urcat băut la volan și s-a răsturnat în șanț. „Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Mărgineni au identificat pe raza comunei un bărbat de 60 de ani, din Piatra Neamț, care a condus pe DJ 157 autoturismul marca Dacia Logan, fiind sub influența băuturilor alcoolice, și s-a răsturnat în afara părții carosabile. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că în urma accidentului nu au rezultat victime omenești, iar conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv“, a mai spus ofițerul de presă.

La ora 23, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 2 Săvinești au depistat pe strada G-ral Buniș din localitate pe un bărbat de 45 de ani, care conducea un autoturism fiind sub influența alcoolului, iar la ora 00,10 polițiștii din Roznov au oprit în trafic un autoturism marca Mercedes care avea o traiectorie sinuoasă. „În urma legitimării conducătorului auto, un bărbat de 24 de ani, din Piatra Șoimului, și a testării acestuia cu aparatul etilotest, s-a stabilit că se afla sub influența alcoolului și a fost condus la SJU Piatra Neamț unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor la regimul circulației pe drumurile publice“, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea.

Cristina IORDACHE