Lupta politică dintre Dorinel Ursărescu şi Andrei Ignat va fi decisă de conducerea centrală a PNL. Exclus din partid de delegaţia permanentă a PNL Neamţ, la solicitarea lui Ursărescu, Andrei Ignat a făcut contestaţie la Curtea de Onoare şi Arbitraj de la nivel central. De cealaltă parte, preşedintele PNL Neamţ, Dorinel Ursărescu s-a adresat şi el conducerii centrale a partidului căreia îi solicită să decidă excluderea din partid a lui Ignat. Astfel, Dorinel Ursărescu ar putea să capitalizeze încredere şi putere, pe care adversarii săi politici din partid spun că şi le-a impus.
Chiar şi cu o eventuală decizie de excludere aprobată de Delegaţia Permanentă a PNL, lui Andrei Ignat îi rămâne soluţia contestaţiei la Curtea de Onoare şi Arbitraj. E greu de crezut însă că soluţia curţii i-ar fi favorabilă, adică membrii acestui organ politic ar trece peste o decizie a greilor partidului.
Miza acestei lupte din PNL Neamţ este, cel puţin la prima vedere, funcţia de vicepreşedinte al CJ Neamţ, ocupată încă de Andrei Ignat. Acesta spune că poate fi demis din funcţie dar nu poate fi exclus din calitatea de consilier judeţean până la o decizie finală a PNL.
”Am contestaţia depusă la Curtea de Onoare şi Arbitraj a PNL şi aştept să se facă procedura de citare, să vedem ce decizii se iau. Sunt două chestiuni separate din punct de vedere administrativ. Consilierii judeţeni pot revoca şi alege un alt vicepreşedinte, dacă este să ne referim strict la funcţia de vicepreşedinte. Calitatea de consilier judeţean poate fi revocată când aşa-zisa excludere rămâne definitivă”, susţine Andrei Ignat.
Preşedintele PNL Neamţ, deputatul Dorinel Ursărescu are altă opinie cu privire la calitatea de consilier judeţean. Totodată, Ursărescu susţine că în următoarea Delegaţie Permanentă a PNL se va supune la vot excluderea lui Ignat din partid.
”Domnul Ignat este exclus din PNL. Deocamdată nu a făcut nicio contestaţie la Curtea de Onoare şi Arbitraj de la Neamţ, am înţeles că a făcut-o la Bucureşti. Invocă faptul că din calitatea de vicepreşedinte de Consiliu Judeţean, forul statutar care trebuia să îl excludă este Biroul Permanent Naţional al PNL. Lucrurile sunt interpretabile. Din punctul nostru de vedere nu este vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, pentru că nu a parcurs în partid acest lucru, de susţinere. Am să propun şi Delegaţiei Permanente a PNL excluderea din partid şi cred că va fi un vot în unanimitate. În prima delegaţie permanentă se va discuta acest caz. După asta poate face contestaţie. În ce priveşte deciziile administrative, lucrurile sunt foarte clare. Consiliul Judeţean nu are nevoie de răspuns de la Curtea de Onoare şi Arbitraj ci contează documentele trimise de PNL Neamţ, care spun clar că nu mai este membru al PNL, deci îşi pierde dreptul de a fi consilier judeţean şi prin urmare şi funcţia de vicepreşedinte al CJ”, a argumentat Dorinel Ursărescu.
Rămâne de văzut în ce stadiu se va afla disputa Ursărescu – Ignat în momentul în care se va desfăşura următoarea şedinţă de Consiliu Judeţean, în condiţiile în care PNL va cere constatarea încetării mandatului de consilier judeţean al lui Andrei Ignat.
(G.A.)
Principala lupta a lui d-ul Urasarescu este sa-si elimine proprii membrii nicidecum sa caute sa aduca noi membri in PNL sa intareasca partidul pentr o contra la PSD, care orice sa-ar spune ramine un partid de sorginte comunista cu Iliescu, Nastase, Hrebenciuc etc.Ader la ceea ce spune si d-ul Sergiu.
Au fost adusi oameni noi in partid: de aiurea, de pe camp, care mai de care, dispusi sa lupte pentru promovarea partidului si pentru castigarea viitoarelor alegeri: 30% cum spune dl. Antonescu… Sper sa sesizati ironia amara.
Oamenii care au fost mereu alaturi de PNL au fost epurati, noii-veniti sunt niste parveniti care au venit sa profite pe munca altora. Pacat de partidul asta, ce soarta trista are. Nu doar la Neamt, ci si in restul tarii. Putea sa fie o forta, un egal al PSD-ului, din pacate a ajuns doar o anexa a PSD-ului.