Marţi, la orele 16.00, va avea loc, la Muzeul memorial „Calistrat Hogaş” , lansarea volumului de versuri „Rătăciri”, semnat de Vasile Checheriţă, volum ce a văzut lumina tiparului recent, la Editura Crigarux. Manifestarea este organizată de Societatea Scriitorilor din judeţul Neamţ, Complexul Muzeal Judeţean Neamţ şi Muzeul memorial „Calistrat Hogaş”.
La evenimentul prilejuit de lansarea volumului vor participa scriitorii Cristian Livescu, Emil Bucureşteanu, Constantin Munteanu, Adrian Alui Gheorghe, Virgil Savin, Emil Ariton şi David Alexandru.
„Un spirit ascuţit dovedeşte Vasile Checheriţă în volumul de faţă. Şi aici, ca şi în multe poezii, gândurile îi alunecă spre marea problemă a oamenilor, angoasa sfârşitului. Lecturând cartea domnului Checheriţă, veţi trăi multe satisfacţii estetice. Şi nu rareori veţi empata cu autorul”, spune scriitorul Emil Bucureşteanu.
Vasile Checheriţă s-a născut la data de 1 ianuarie 1955, în localitatea Verşeşti, comuna Sănduleni, judeţul Bacău. A urmat cursurile Academiei de Poliţie din Bucureşti şi ale Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi.
În activitatea profesională a pornit de la gradul de subofiţer (sergent major), pensionându-se cu gradul de comisar-şef de poliţie (colonel).
Vasile Checheriţă şi-a desfăşurat activitatea profesională în cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Neamţ, la serviciul de circulaţie şi la biroul Protejarea patrimoniului cultural naţional.
Intrati pe Google, in primul rand, pe „Miniaturile lui Ioan Rosca”. Ar mai fi si „Natura pe simeze – Ioan Rosca”…
La pictorul Ioan Rosca din P-Neamt, tehnica in cutit (cu planuri inclinate si causele) ajunge la milimetru patrat (limita maxima posibila), astfel incat, din unghiuri diferite, la distante diferite, la intensitati de lumina diferite, vom vedea talouri diferite sau, dupa intentia maestrului, acelasi tablou (cazul celebru al Giocondei). Un alt exemplu, precum ultimul mentionat, este si unul din locurile 1 pe tara ale lui I.R. (pictorul are trei locuri 1 pe tara si doua locuri 2, inainte de ’89), cel din 1988. Nu a fost promovat direct decat la Bonn, apoi in Norvegia, desi operele sale sunt in toata Europa dinainte de Revolutie. Puteti vedea pe viu aceste bijuterii in relief, inca 1-2 saptamani, din acest moment…