Rămas singur pe lume, un nemțean s-a sinucis în Germania, chiar în perioada Sărbătorilor Pascale

17/04/2018

*De la începutul anului și până în prezent, 14 nemțeni au murit peste hotare

Pentru unele persoane, singurătatea e o povară greu de suportat. În perioada Sărbătorilor Pascale, un bărbat de 65 de ani, din județul Neamț, respectiv comuna Cordun, care se afla în capitala Germaniei s-a hotârât să-și pună capăt zilelor, acesta aruncându-se de pe un pod în apa râului Spree. Din păcate, nemțeanul n-a mai putut fi salvat și a murit înecat.
După recuperarea cadavrului, autăritățile germane n-au găsit niciun bilet de adio, și probabil că bărbatul suferea de depresie, altfel nu ne putem explica gestul dramatic. Cu câteva zile în urmă, lucrătorii Serviciului de Pașapoarte Neamț au căutat familia celui decedat pentru aducerea în țară a corpului neînsuflețit.
“Imediat după Sărbătorile Pascale, Direcția Generală de Pașapoarte ne-a informat despre moartea unui bărbat de 65 de ani, care se afla în Germania și s-a aruncat de pe un pod. Serviciul de Pașapoarte Neamț are obligația să identifice și să anunțe familia din țară despre cele întâmplate. Din nefericire, în cazul de față, bărbatul decedat din zona Romanului, nu avea nicio rudă. Din această cauză va fi înmormântat în Germania”, ne-a declarat comisarul șef de poliție Constantin Roman, șeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Neamț. De la începutul anului și până în prezent, 14 nemțeni au decedat peste hotare, în țări ca Italia, Germania, Spania și Anglia.
Luna trecută un alt caz a îndurerat multe famlii, e vorba de un nemțean de doar 32 de ani, care s-a spânzurat în Anglia. Pe lângă suferința pricinuită celor dragi și prietenilor, cei de-acasă au fost nevoiți să suporte și cheltuielile foarte mari de repatriere ale trupului neînsuflețit.
V. ANDRIEȘ