Radarele neinscripţionate, spaima şoferilor

16/10/2017

48 de premise de conducere suspendate, peste 160 sancţiuni contravenţionale

În weekend, polițiștii rutieri nemțeni au organizat și desfășurat o acțiune pe DN2, pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză. În cadrul acțiunii au fost folosite și două autovehicule neinscripționate dotate cu dotate cu aparate radar.

Polițiștii au aplicat 165 sancțiuni contravenționale, din care 144 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, au fost retrase 48 permise de conducere și două certificate de înmatriculare.

În perioada 9-15octombrie, Serviciul Rutier Neamț a acționat şi pentru depistarea persoanelor care conduc autovehicule destinate transportuluipublic de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri si transport marfa cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, inclusiv aautovehiculelor destinate transportului de elevi și care nu respectă regulile de circulație.

Acțiunea a fost organizată la nivel european și coordonată de TISPOL. Cu ocazia desfășurării acțiunii au fost controlate 166 autovehicule transport marfă și au fost aplicate 97 sancțiuni contravenționale din care 38 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 30 pentru nefolosirea centurii de siguranță, 10 pentru lipsa documentelor, 19 pentru constatarea unor defecțiuni la autovehicule. În cadrul aceleiași acțiuni au fost oprite pentru control 91 autovehicule destinate transportului de persoane și au fost aplicate 29 sancțiuni contravenționale din care 12 pentru depășirea regimului legal de viteză, a declarat inspector Elena Bulgărea, purtător de cuvânt la IPJ Neamţ.

Geanina NICORESCU