Pus după gratii ducă ce şi-a hărţuit soţia şi a dat foc la casă

20/07/2018

Poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore pe pietreanul în vârstă de 54 de ani internat la Pishiatrie pentru expertiză medicală după ce, în urmă cu câteva zile, şi-a incendiat locuinţa. Urmează ca individul să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.
Practic, oamenii legii au extins cercetările faţă de bărbatul care nu a stat deloc pe gânduri înainte de a-şi ruina întreaga familie, şi îl cercetează acum şi pentru comiterea infracţiunilor de ameninţare şi hărţuire. “Acesta este bănuit că ar fi adresat ameninţări cu acte de violenţă soţiei sale, în vârstă de 50 de ani, pe care a căutat-o, în repetate rânduri, la locul de muncă şi la domiciliul părinţilor săi”, a transmis IPJ Neamţ.
Femeia este cea care a şi sunat la 112 pentru a reclama că soţul ei a incendiat locuinţa comună, din Piatra-Neamţ. Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că pe fondul consumului de alcool şi a unui conflict intrafamilial, bărbatul de 54 de ani ar fi stropit cu o substanţă inflamabilă interiorul locuinţei, după care i-a dat foc. Incendiul izbucnit a fost lichidat de un echipaj de pompieri din cadrul I.S.U. Neamț, fără a rezulta victime.
În cauză, cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere, bărbatul fiind internat de polițiști la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Neamţ, în vederea expertizării neuropsihiatrice.
Geanina NICORESCU