PSD Piatra Neamţ: Codul Fiscal, praf în cochi pentru majorarea taxelor şi impozitelor pentru pietreni

13/01/2018

De anul acesta, pietrenii vor plăti mai mult cu 20 la sută taxe şi impozite locale şi nici nu vor mai beneficia de aceaaşi bonificaţie pentru că au fot conştiincioşi şi au plătit până la finele lunii martie.
Viceprimarul Luminiţa Vârlan şi consilierul local Victor Marghidan, au făcut precizări, ieri, referitoare la aceste majorări, pe care consilierii locali PSD nu le-au votat.
Victor Marghidan a marşat pe acest subiect „Creşterea taxelor şi impozitelor pentru locuitorii muncipiului Piatra Neamţ, o hotărâre de Consiliul Local la care membrii PSD au votat împotrivă.
În şedinţa de 22 decembrie, proiectul nr. 18, s-au majorat taxele şi impozitele şi s-a diminuat bonificaţia de la 10 la sută la 5 la sută pentru cei care plătesc până la sfârşitul lunii martie. Acest proiect iniţiat de primarul Dragoş Chitic a avut ca scop atragerea de mai mulţi bani la bugetul local, motivat, spune dumnealui, de diminuarea sumelor de la bugetul local ca urmare a modificării Codului Fiscal prin care nu vor fi atraşi bani la Bugetul local”, a spus Victor Marghidan.
Subiectul nu este nou, Mai multe primării din ţară care au au dorit să ia decizie cu ani în umră, s-au prevalat de aceste modificări ale Cosdului Fiscal.
„În aceeaşi şedinţă, a reluat Victor Marghidan, i-am comunicat domnului Dragoş Chitic că legea proiectului de buget prevede în alin 15, că toate municipiile şi oraşele care nu ajuns la nivelul 2017 vot primi diferenţe de la bugetu. Într-adevăr este un proiect, nu este încă finalizat dar va fi respectată această promisiune. Acum, ce se întâmplă? Cei mai afectaţi vor fi locuitorii municipiului Piatra Neamţ cei pentru care au crescut taxele şi impozitele”.
Acelaşi Cod Fiscal se aplică şi la Tg. Neamţ şi totuşi, acolo, situaţia stă altfel. Primăria Târgu Neamţ a reuşit să menţină impozitele la nivelul anului 2017 dar şi această primărie este afectată de modificarea noul Cod Fiscal.(…)
M.O.T.