Protestatarul pe bicicletă

16/08/2013

protest bicicleta

Un nou tip de reacție civică a apărut în Piatra Neamț: protestatarul pe bicicletă. Ieri, pe principalele artere din Piatra Neamț a fost văzut bărbatul din fotografie care pedala pe vehiculul pe spatele căruia se afla afișul de vreo 80 cm care transmitea, tranșant, părerea pe care o are omul despre sistemul de stat din România.
Din cele relatate de unii martori oculari, forma inedită de protest a stârnit reacții de simpatie, unii pietoni aplaudându-l sau felicitându-l. De asemenea, unii șoferi claxonau și, în dreptul său, încetineau și îl încurajau.
Traseul pe care a fost plimbat ieri mesajul „ROMÂNIA STAT MAFIOT” a trecut prin fața unor sedii de partide din Piatra Neamț dar și a unor importante instituții (Tribunal, Prefectură, Consiliul Județean, Casa de Cultură).
Din păcate, în fotografia făcută de un pietrean și remisă pe mailul redacției, personajul principal al acțiunii a fost prins din spate. Neștiindu-i identitatea și având și ghinionul ca apoi echipa de la ziarul Ceahlăul să-l mai depisteze în trafic, nu știm motivele pentru care omul s-a decis să protesteze în acest fel.
Oricum, dacă toți care au o părere similară ar proceda la fel, nu este exclus ca în curând, pe șoselele patriei, să vedem coloane-coloane de bicicliști.

Daniel VINCA

3 Comentarii la acest articol. Alatura-te conversatiei.

 1. Alin 16/08/2013 la 16:04 -

  Omul are atitudine,ceea ce lipseste la multi romani. Bravo lui !

 2. constantin 17/08/2013 la 9:31 -

  Felicitari si mult curaj !
  A se alatura si alti cetateni la aceasta forma de protesc ar fi o adevarata si corecta solidaritate.
  A te solidariza cu cei ce conduc Romania care sub motivele recesiunii ne cer solidaritate este o mare greseala de a noastra ca ne lasam inselati.
  Cum sa nu fie recesiune daca justitia nu functioneaza si se jefuieste zilnic din bani publici si bogatiile ce au mai ramas de noi realizate in timpul lui Ceausescu.
  Solidaritate cu cine , cu hotii care au jefuit la greu Romania si pe romani !
  Unde mai pui ca ticalosii ce bine s-au aranjat cu salarii mari, privilegii si legi care sa le protejeze averile imense ilicite.
  Si in ce conditii de lux si huzur traiesc , in timp ce restul romanilor este coplesit de lipsuri , necazuri si tot felul de nevoi….

 3. DIOGENE 17/08/2013 la 14:36 -

  Omul e curajos,tot respectul si ii dam dreptate cu totii si chiar ar fi de dorit sa ii urmam exemplul.Era si mai interesant daca autorul artiolului, ii lua un interviu ca sa aflam si noi ce l-a adus in situatia asta.Oricum,
  felicitari.