Proiectil găsit la fabrica de zahăr

23/10/2018

În curtea unui operator economic din municipiul Roman, de pe strada Străuleşti, a fost descoperit, zilele trecute, un element de muniţie neexplodată. Proiectilul a fost descoperit de şeful Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă al operatorului economic pe timpul procesului tehnologic de prelucrare a sfeclei de zahăr.
La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică a pompierilor, formată dintr-un ofiţer şi doi subofiţeri, cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care a ridicat un focos de proiectil exploziv calibru 75 mm provenit din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii.
Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de aproximativ 200 metri pătrați, fără a mai descoperi alte elemente de muniţie.
Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii muniţiilor neexplodate, ISU Neamț reaminteşte cetăţenilor următoarele măsuri de prevenire să anunţe de urgenţă prin SNUAU 112 despre descoperirea de muniţii neexplodate, să nu mişte de pe loc muniţiile descoperite și să nu dezmembreze sau să predea muniţii neexplodate la operatorii economici care au ca obiect de activitate colectarea deşeurilor metalice.
Geanina NICORESCU