Proiectil găsit de un paznic de vânătoare, lăsat în grija unui poliţist

05/10/2017

Un paznic de vânătoare din Poiana Largului a dat alarma după ce a găsit un element de muniţie neexplodat. Proiectilul a fost ridicat de pirotehnişti în ziua de 3 octombrie, după ce a stat o noapte “în custodia” unui poliţist din comuna Poiana Teiului.
“ Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că în satul Poiana Largului, comuna Poiana Teiului a fost descoperit un element de muniţie neexplodat, de către un bărbat de 41 de ani pe timpul executării atribuţiilor de serviciu, fiind paznic de vânătoare. La locul intervenției s-au deplasat un ofiţer şi un subofițer cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au identificat muniţia, a stabilit zona de pericol şi zona de siguranţă, predând paza muniţiei pe timpul nopţii unui agent de poliţie din cadrul Postului de poliţie Poiana Teiului”, ne-a transmis ISU Neamţ, printr-un comunicat.
Echipa pirotehnică a revenit pe timp de zi, în data de 3 octombrie, când a ridicat proiectilul perforant de calibru 76 mm, provenit din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale şi nu au mai descoperit alte elemente de muniţie.

Geanina NICORESCU