Proiectil exploziv la o firmă din Roman

26/09/2016

proiectilePirotehniștii pietreni au avut vineri o misiune la Roman, unde au fost chemați prin apel la 112, la ora 13:50, după ce a fost descoperit un element de muniție în incinta unei societăți comerciale. „La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț cu doi subofițeri și autospeciala pirotehnică, care a ridicat un proiectil exploziv calibru 75 mm, în vederea depozitării și, ulterior, a distrugerii“, a declarat sublocotenentul Maricel Bucur Țepeș, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Deblocare de persoană la etajul II, în Târgu Neamț

Sâmbătă, 24 septembrie, pompierii târg-nemțeni au fost solicitați să vină în ajutorul unei persoane care a rămas blocată în casă. La locul intervenției s-au deplasat 6 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Tîrgu Neamț cu o autospecială de capacitate medie. „Pompierii au intervenit cu scara culisantă, intrând în apartamentul de la etajul II al clădirii pe geamul deschis al balconului, iar persoana a fost găsită în casă, în viață“, a precizat oficialul ISU Neamț.

*Copilul înecat la Buhuși, căutat de scafandri nemțeni

Sâmbătă, 24 septembrie 2016, echipa de scafandri a ISU „Petrodava“ al județului Neamț a intervenit în sprijinul ISU „Maior Constantin Ene“ al județului de Bacău și a continuat căutările pe canalul de fugă al rîului Bistrița, în amonte de CHE Racova. Misiunea este dedicată căutării unui copil înecat săptămâna trecută.

*Intervenție ISU la un accident rutier

Duminică, 25 septembrie, la ora 15:52, la Dispeceratul ISU – Ambulanță Neamț a fost anunțat, prin apel la 112, despre producerea unui accident rutier în localitatea Oglinzi, comuna Răucești.

La locul intervenției s-au deplasat un ofițer și 5 subofițeri din cadrul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, care au asigurat măsurile împotriva incendiului. (C.I.)