Programări tocmai prin august la Oftalmologia din policlinică!

23/05/2018

După decesul singurului medic oftalmolog angajat la cabinet, consultațiile sunt asigurate câteva ore pe săptămână, de doctorii din spital
Medicul Anca Dulfu era singurul specialist care asigura activitatea la cabinetul de Oftalmologie din policlinica Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Din februarie 2018, după decesul acesteia, programul pur și simplu a fost dat peste cap. Așa s-a ajuns ca lista programărilor pentru pacienții care au bilet de trimitere cu gratuitate de la medical de familie să ajungă până la luna august 2018.
Dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, manager la SJU Neamț, ne-a declarat că zilele acestea scoate la concurs postul de medic oftalmolog, iar pentru a spori șansele de a găsi pe cineva care să dorească să lucreze în policlinică a trecut postul de medic primar pe o treaptă inferioară, de medic specialist.
Deocamdată, în policlinică lucrează prin rotație doi din cei trei oftalmologi din spital, al treilea fiind șeful secției, care nu efectuează ore în ambulatoriul de specialitate. Astfel, medicii Octavian și Alexandra Motaș răspund solicitărilor în policlinică marțea și joia, în interval orar 7-13. În aceste condiții, s-a ajuns cu lista programărilor pentru consultații până la sfîrșitul lunii iunie. Pentru iulie nu se fac înscrieri pentru că în acea lună toată secția de oftalmologie din spital va fi în concediu, implicit medicii nu vor efectua nici ore în policlinică. Mai rămâne varianta de rezervă, deloc de neglijat pentru pacienții cu bilet de trimitere de la medicul de familie, de a solicita servicii în regim gratuit la cabinetul privat din policlinică, aflat în relație contractual cu Casa de Asigurări de Sănătate Neamț.
Geanina NICORESCU