PRODEMO este Alternativa pentru Demnitate Națională!

21/05/2019

Sunt Cornel RADU – LOGHIN, inginer IT și rețele de telecomunicații. Sunt Secretarul General al European Network for Smoking and Tobacco Prevention Bruxelles (ENSP). Am fondat și coordonat mai multe asociații ale românilor din Belgia. Candidez la alegerile din 26 mai pentru Parlamentul European, pe lista PRODEMO.

Europarlamentarul, ca orice ales, de altfel, este angajatul celor care îl votează iar pentru mine a fi europarlamentar este, în primul rând, un loc de muncă, și nu o funcție.

A-ți iubi țara este o virtute, nu o rușine. Fiecare popor trebuie să-și cultive valorile naționale, să-și păstreze identitatea prin limbă, tradiții și religie, să le transmită mai departe, generațiilor viitoare.

Pentru familiile de români plecate din țară sunt necesare proiecte de tip punte între comunitățile de origine, în special din zonele rurale și comunitățile de destinație, unde s-au stabilit.

PRODEMO susține păstrarea și cultivarea valorilor naționale în Diaspora, prin programe „Români în Casa Europei”, cu finanțare publică. Copiii românilor din Diaspora trebuie ajutați de statul român să primească o educație în limba maternă și să cunoască tradițiile și valorile naționale românești. Altfel, se vor înstrăina, iar un popor fără rădăcini este al nimănui.

Cred în implicarea românilor pentru binele țării în care s-au născut. Numărul românilor care părăsesc țara este în creștere și nimeni nu-i poate învinovăți. Legăturile lor cu țara nu se rup însă definitiv. Este și cazul meu. Trăiesc de zece ani în Belgia, dar sunt mereu alături de români și de țară. Știu că specialiștii în anumite domenii, chiar plecați definitiv, pot și vor să ajute România. E țara care i-a format. Vor să dea ceva înapoi. Ei trebuie încurajați. Mulți ar putea contribui pentru ca România să devină respectată în Casa Europei, să se dezvolte, oferind sprijin prin experiența acumulată, chiar și de la distanță. Voi facilita acest transfer de cunoștinte prin proiecte concrete adresate românilor din Diaspora.

PRODEMO este un partid pro-european. Susținem proiectul Europei națiunilor, în care fiecare își păstrează identitatea națională. Forța Europei constă în diversitatea ei. Suma tuturor valorilor națiunilor europene determină unitatea, unicitatea și puterea Europei Suverane. Suveranismul nu este o rușine, ci un drept câștigat. Valorile naționale îmbogățesc Europa, în timp ce distrugerea lor echivalează cu distrugerea Europei. Europa este Casa națiunilor europene.

PRODEMO pentru aceste valori militează!

Votul dumneavoastră din 26 mai mă va ajuta să vă reprezint, cu cinste, și să construim împreună o Casă a Europei în care România să fie respectată!

PRODEMO este Alternativa pentru Demnitate Națională.

Cornel RADU LOGHIN

Candidat PRODEMO la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai 2019

#DemnitateNationala

#PRODEMO

(Partidul PRODEMO, cod unic de identificare: 41190011)

Lasa un comentariu