Probleme cu focul pentru un târgnemțean

18/03/2016

incendiu-pompieriUn incendiu izbucnit miercuri, la prânz, la o casă din orașul Târgu Neamț a alertat pompierii care au ajuns rapid la locul solicitării cu două autospeciale și o ambulanță SMURD.

Un ofițer și zece subofițeri au acționat și au stins rapid flăcările care cuprinseseră bunurile dintr-o cameră a casei de pe strada Mihail Sadoveanu. „Au ars mobilierul, hainele și tâmplăria din două camere ale casei. Cauza probabilă a incendiului este acțiunea intenționată“, a declarat locotenentul Andrei Grancea, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Polițiștii au fost sesizați și au deschis un dosar de distrugere în acest caz. Proprietarul, în vârstă de 58 de ani, este cel cercetat, urmând ca polițiștii să stabilească dacă a vrut să dea foc casei sau a fost o neglijență, pe fondul consumului de alcool.

Miercuri noapte, un pietrean din cartierul Dărmănești, din Piatra Neamț, a anunțat la 112 că arde un container de gunoi de pe strada Armoniei. La fața locului s-au deplasat patru subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia a ars pubela, fără a fi afectate pubelele vecine. Cauza probabilă a incendiului: este fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător, a mai spus ofițerul de presă.

Cristina IORDACHE