Primul week-end fără accidente rutiere, după aproape un an și jumătate

13/02/2017

Primul week-end, după mult timp, când în județul Neamț nu s-au produs accidente rutiere.

Este demn de remarcat faptul că în cele trei zile nu a fost înregistrat nici un accident, nici măcar cu pagube materiale, situație ce a mai fost semnalată în numai două zile, în perioada 3-4 februarie 2017. „Conform statisticilor Serviciului Rutier Neamț, ultimul week-end fără accidente rutiere cu victime a fost pe 28-29.11.2015! Week-end-ul care a trecut nu s-au înregistrat accidente rutiere, soldate cu victime omenești. Mulțumim tuturor celor care au înțeles importanța și necesitatea respectării regulilor de circulație“, a declarant inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

*Vitezomanii de pe DN 2, opriți la timp de echipajele rutiere

Polițiștii rutieri au continuat, toată săptămâna trecută, activitățile menite să prevină și să înlăture principalele cauze care duc la accidente rutiere grave. În tot județul s-au derulat acțiuni în intervalul 7-12 februarie 2017. Numai în cursul zilei de sâmbătă, 11 februarie, polițiștii rutieri au reținut 22 de permise de conducere, dintre care 21 pentru depășirea cu 50 km/h a limitei de viteză și unul pentru depășire neregulamentară. „Abaterile au fost înregistrate pe DN2, fiind aplicate 55 de sancțiuni contravenționale, majoritatea pentru încălcarea regimului legal de viteză“, a precizat aceeași sursă.

Polițiștii nemțeni recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră preventivă de condus, atât pentru siguranța lor, cât și a celorlalți participanți la trafic.

De reținut, potrivit SPR Neamț, în anul 2016 cele mai multe accidente grave de circulație s-au produs în intervalul orar 14-22, în zilele de marți, miercuri și duminică.

Cristina IORDACHE