Primarul Otto Mayerhoffer la 70 de ani

02/07/2013

 

PRIMAROTTOConferinţa de presă săptămânală a primarului Laurenţiu Dan Leoreanu a început cu un moment special de sărbătorire a primului primar ales democratic din Roman, Otto Helmut Mayerhoffer, care a condus destinele urbei în mandatul 1992 – 1996.

Fostul primar al Romanului a împlinit frumoasa vârstă de 70 de ani şi în faţa reprezentaţilor presei locale, a viceprimarului Lucian Ovidiu Micu şi a secretarului instituţiei Gheorghe Carnariu a primit o diplomă şi însemnele oraşului alături de un tort.

Otto Helmut Mayerhoffer a fost primarul care, spre deosebire de unii dintre predecesorii săi, s-a remarcat prin sensibilitate şi modestie. Cu toate acestea, el nu a avut rezultate notabile în calitate de şef al urbei. Printre altele, Otto Mayerhoffer a încercat să privatizeze ştrandul de care era interesat, la acea vreme, Sorin Ovidiu Vîntu. Tentativa de privatizare a strandului a eşuat. Mandatul său de primar s-a incheiat in anul 1996 când a decis să nu mai candideze şi s-a retras la vechiul loc de muncă ca inginer de unde a şi ieşit la pensie. „Resursele financiare mici şi cadrul legislativ neclar au fost prezente în mandatul meu. Am reuşit să betonez strada ce traversează cartierul Nicolae Bălcescu, o reuşită la acea dată şi, cred că, dacă există înţelegere pentru societatea romaşcană se va putea evolua şi vor fi create astfel premizele dezvoltării oraşului.” a declarat, vizibil emoţionat, primarul Mayerhoffer care, în încheiere a subliniat faptul că munca din Primărie i-a adus la sfârşit de mandat ca şi „bonus” un început de diabet.

Fostul primar l-a felicitat pe actualul primar pentru reuşitele sale în schimbarea la faţă a Romanului şi i-a urat succes pe mai departe alături de echipa ce-l susţine în aceste proiecte.

Dan VASILIU