Primarul Dragoş Chitic: Evenimente de importanţă internaţională la Piatra-Neamţ

26/02/2019

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că „şi anul acesta municipiul Piatra Neamţ va fi gazda unor manifestări importante din domeniul educaţiei” .

Primul dintre acestea este faza naţionala a Olimpiadei Internaţionale de Informatică pe echipe si concursul pluridisciplinar ,,Prosoft@NT “ se vor desfăşura în perioada 27 februarie-2 martie la Piatra Neamţ în organizarea Colegiului Naţional de Informatică Piatra Neamţ,  cu susţinere din partea municipalităţii pietrene, cu suma de 15.000 lei.

Al doilea eveniment este Festivalul Concurs Interjudețean de dansuri şi cântece populare ,,Nae Rotaru” organizat de Şcoala Gimnazială „Daniela Cuciuc” în luna iunie 2019, cu susţinere financiară de 5420 lei din partea Primăriei Piatra-Neamț.

O nouă etapă din Cupa Davis  va avea loc la Piatra Neamţ în Sala Polivalentă în organizarea Federaţiei Române de Tenis . Este vorba despre tenis masculin, Romania -Zimbabwe contând pentru turul  I, GRUPA  a II-A Zona Europa/ Africa . Evenimentul va avea loc în perioada 5-6 aprilie 2019 şi  este sprijinit de municipalitatea pietreană cu suma de 40.000. Sunt convins că pe lângă faptul ca  se va bucura de o prezenţă foarte numeroasă, va juca un rol important în promovarea oraşului nostru”, a a declarat primarul Dragoş Chitic.

În luna octombrie va avea loc un alt eveniment: Concursul European de badminton. Destinat copiilor cu vârste între 9-15 ani, acesta se va desfasura în premiera la Piatra Neamţ, în perioada 10-13 octombrie. Organizatorul este Asociaţia Club Sportiv Andriany Piatra-Neamț care va beneficia de sprijinul municipalităţii pietrene prin oferirea gratuită a sălilor de antrenament şi de concurs.

Lasa un comentariu