Primarul de Roman denunţă “comisioanele” din sport

14/05/2013

* Laurenţiu Leoreanu spune că profesorii-antrenori îşi direcţionează sportivii către alte cluburi pentru bani

* „Vrem garanţii ca situaţia să nu se mai repete”, a declarat primarul

Primarul Romanului s-a supărat pe profesorii-antrenori de la Liceul Sportiv din localitate, despre care spune că aşteaptă bani pentru a-şi convinge sportivii să rămână la cluburile romaşcane. Altfel, îi direcţionează spre alte judeţe, în aceleaşi condiţii. Laurenţiu Leoreanu s-a „aprins” după ce conducerea tehnică a echipei de Ligă Naţională HCM Roman s-a plâns că junioarele de valoare de la LPS ezită să semneze cu gruparea de senioare, iar unele pleacă, dacă nu au făcut-o deja. Este cazul celei mai bune handbaliste de la LPS Roman, Mădălina Chirilă, care s-a transferat la Baia Mare.

„Am aflat că se doresc bani pentru ca jucătoarele să rămână. Nu ştiu sub ce formă. Ca premiere? Pe mine nu m-a premiat nimeni pentru susţinerea financiară şi crearea atâtor facilităţi pentru şcoala sportivă. Iar bani negri eu nu dau nimănui. Nu sunt entitate privată şi oricum este ilegal şi imoral”, a declarat Laurenţiu Leoreanu.

Primarul romaşcan îşi doreşte ca sportivii să nu mai plece oricum de la LPS. Din toamnă, intenţionează să ceară şcolii semnarea unui contract cu părinţii pentru ca echipele romaşcane să aibă prioritate la un transfer.

„Comunitatea, autorităţile investesc în formarea acestor copii. Le-am pus sala polivalentă gratuit la dispoziţie, terenuri de antrenament, suportăm cheltuielile echipelor. Vrem garanţii ca situaţia să nu se mai repete, Romanul nu investeşte pentru cluburile private din ţară”, a mai declarat Laurenţiu Leoreanu.

În cazul în care nu i se acceptă condiţiile, primarul vrea să propună anularea oricărei gratuităţi pentru Liceul cu Program Sportiv.

„Închidem sala polivalentă pentru LPS. Să se antreneze unde vor. Atât timp cât avem continuitate până la cel mai înalt nivel competiţional, mi se pare de bun simţ ca aceşti juniori să răsplătească sportiv eforturile pe care le-a făcut comunitatea pentru ei. Dacă noi vrem să construim o echipă tânără la HCM Roman, trebuie să cumpărăm jucătoare din alte judeţe? Nu este normal. Când sportivul va atinge un nivel pe care noi nu îl mai putem susţine, să plece. Apar însă tot felul de samsari, care le fac acestor copii capul mare, le promit marea cu sarea, şi ajung să se rateze pe banca de rezerve”, a mai declarat Laurenţiu Leoreanu.

Primarul a avut o discuţie şi cu directorul LPS Roman, Petrică Sandu, preşedinte totodată al echipei HCM, care nu îi împărtăşeşte suspiciunile, dar i-a dat dreptate în privinţa fondului: cine dă banii, merită să stea în faţă la transferuri.