Conducerea Primăriei Piatra Neamţ a tras ieri linie finală la acţiunea din luna aprilie, „Piatra Curată”. Primarul Gheorghe Ştefan şi viceprimarul Aurelia Simionică au prezentat într-o conferinţă de presă datele centralizate, au oferit premii şi diplome pentru cele mai harnice grupuri care s-au raliat acestei acţiuni şi şi-au exprimat speranţa că, în continuare, pietrenii vor manifesta un spirit civic crescut în păstrarea curăţeniei şi frumuseţii oraşului.
Din raportul final citit de viceprimarul Aurelia Simionică rezultă că, oficial, în această majoră activitate de curăţenie s-au implicat 1350 de elevi şi 120 de cadre didactice de la 19 institutii de învăţământ din Piatra-Neamţ (Liceul cu Program Sportiv, Colegiul National de Informatică, Colegiul Naţional Petru Rareş, Colegiul Naţional Calistrat Hogaş, Liceul de Artă, Liceul Gheorghe Asachi, Colegiul Tehnic Forestier, Colegiul Tehnic G. Cartianu, Şcoala Daniela Cuciuc,Liceul Tehnic Transporturi, Grup Şcolar Economic Administrativ, Şcoala nr. 4, Şcoala Nicu Albu, Scoala nr. 3, Şcoala nr.2, Liceul Dimitrie Leonida, Liceul Spiru Haret, Şcoala nr. 11, Şcoala nr. 8). Toate aceste “furnicuţe” au acţionat şi în spaţiile şi terenurile din incinta unităţilor şcolare dar şi pe spaţii verzi sau parcuri din vecinătate.
Tot în cadrul acţiunilor de ecologizare a zonelor în care se aruncă frecvent deşeuri au participat peste 1000 de voluntari de la cluburile sportive nemţene, ONG-uri şi de la Batalionul 634 Infanterie Petrodava.
Au primit diploma de participare ieri din partea conducerii Primăriei pietrene: Club Sportiv Kaminari, Batalionul 634 Infanterie ,, Petrodava”, Asociaţia Sens Civic, Volei Club Municipal / L.P.S, Handbal Club Feminin, Clubul Sportiv Ceahlăul, Organizaţia Pensionarilor Neamţ, Club Sportiv Futsal, Creşa Andreea
Per total, în acţiunea “Piatra Curată”, au fost colectate peste 4,5 tone de deşeuri iar în cadrul activităţilor derulate în program au fost plantaţi 550 puieţi de arbori şi peste 900 de flori.
Acest program, prin care autorităţile doresc ca pietrenii să se mândreasca cu cel mai curat oraş din România, a avut şi premii pentru cei mai harnici. Astfel, Şcoala Gimnazială nr. 8 Piatra-Neamţ a fost rasplatită cu 3 calculatoare de ultimă generaţie iar Asociatia de proprietari cea mai harnică a fost desemnată Asociaţia nr. 24 Dărmăneşti. Locatarii din această asociaţie vor fi răsplătiţi pentru activităţile desfăşurate în luna aprilie, cu achitarea taxei de colectare a deşeurilor pentru o lună. Cuantumul sumei a fost stability la 12.000 lei.
Primarul Gheorghe Ştefan a punctat, la începutul întâlnirii de ieri: “Felicit pe toţi cei care au participat la acţiune. Aşa e normal, să ne intereseze aspectul oraşului în care trăim. Avem un oraş deosebit cu oameni deosebiţi”. La final, primarul Ştefan a mai adăugat (date fiind condiţiile meteo de ieri) şi făcând un joc de cuvinte că şi-ar dori ca “Acum, după <<Piatra Curată>> să ne implicăm cu toţii şi să avem aceleaşi rezultate şi în <<Piatra desinundată>>!”.
Viceprimarul Aurelia Simionică a precizat că “Felul în care pietrenii s-au raliat acestei acţiuni arată că un singur cuvânt e potrivit: COMUNITATE. Aşa se manifestă o comunitate, active, cu implicare şi cu drag pentru spaţiul în care se află”.
D. VINCA