Președintele Consiliului Județean Neamț cere demisia conducerii „Apa Serv“

13/08/2015

Iacoban, ConstantinConstantin Iacoban susține că la firma furnizoare de apă potabilă din județ există nereguli majore

Președintele Consiliului Județean Neamț, Constantin Iacoban, cere demisia conducerii „Companiei Județene Apa Serv“ SA, pe care o acuză că încearcă să mușamalizeze nereguli majore care au fost săvârșite în ultimii ani. „Da, cer public demisia managementului de la «Apa Serv»! Acolo sunt nereguli majore, pe toate palierele, pe care, acum, încearcă să le mușamalizeze! Poate, astfel, aud și instituțiile abilitate. Ce să se mai îmbunătățească în performanțele conducerii?! Să își dea demisia pur și simplu și să plece acasă!“, a declarat Constantin Iacoban.

În prezent, „Apa Serv“ derulează un amplu proiect de modernizare, cu finanțare europeană în valoare de circa 110 milioane euro. Încă de la licitația pentru desemnarea consultantului au apărut suspiciuni cu privire la corectitudinea desfășurării acesteia. În plus, la multe lucrări există întârzieri, care au atras deja penalizări prin impunerea de corecții financiare din partea organismelor responsabile de fondurile europene.

Perspectiva indică o nouă posibilitate de a accesa alte fonduri europene, pentru un alt proiect, în valoare de circa 150 milioane euro.

Șase administratori

„Compania Județeană Apa Serv“ SA este operatorul regional care furnizează apă potabilă în județul Neamț și servicii de canalizare. Asociații acestei firme sunt unitățile administrativ-teritoriale care beneficiază de aceste servicii, în frunte cu Consiliul Județean Neamț, care deține 91,8128% din acțiuni. Alți acționari mai răsăriți sunt Comuna Alexandru cel Bun, cu 3,8999%, și Municipiul Piatra Neamț, cu 1,9248%.

Capitalul social are valoarea de 14.111.300 lei.

Conducerea societății este asigurată de:

DUGHIR IONUŢ-CĂTĂLIN – administrator, director general unic;

MONDA RADU-MARIAN – administrator;

DĂSCĂLESCU VASILE – administrator;

CUCU FLORIN – administrator;

PREDA LEONIDA – administrator;

GRĂDINARU MARIA ELENA – administrator.

M.B.