Premieră în Piatra Neamț: O cafenea oferă trecătorilor înfrigurați câte un ceai cald gratuit

24/11/2017

*Patronii strâng bani și pentru copiii din Parohia Dochia
Într-o lume unde „banul vorbește”, unde viața a devenit tot mai grea și agitată, când poate prea grăbiți și prea stresați de grijile cotidiene nu dăm atenție la necazurile și suferințele altora, iată că se mai întâmplă și miracole, respectiv fapte frumoase de toată lauda, într-un cuvânt:OMENIE.
Ieri, într-o zi mohorâtă care balansa între două anotimpuri, pe o stradă din centrul orașului Piatra Neamț am descoperit o cafenea, unde era pus un afiș, prin care trecătorii erau invitați să bea un ceai cald gratuit, dintr-un termos pus pe pervazul ferestrei de la intrare. Surprins și mirat am intrat în „lumea” cafelei aromate, unde un bărbat m-a întâmpinat cu un zâmbet cald și prietenos. L-am întrebat cine este și cine a venit cu această idee și din ce motiv.
“Inițiativa a fost a mea și a soției. Ne-am gândit că este frig afară și multă lume nu-și poate permite să-și cumpere o ceașcă cu ceai cald, iar în felul acesta se pot încălzi gratis și trecătorii. Ceaiul este preparat din plante și fructe naturale și cine dorește se poate servi singur din tormosul pe care l-am pus afară. Sunt perioade mai reci, când prepar și câte două sau trei termosuri cu ceai pe zi. În majoritatea cazurilor vin elevi de la școlile din apropiere, persoane în vârstă sau oamenii ai străzii. Acum facem și o campanie de strângere de fonduri pentru copiii din Parohia Dochia”, ne-a spus cu voce caldă Dumitru Bartal, administratorul cafenelei.
V. ANDRIEȘ