Pregătiri pentru ediţia a II-a a Galei Ambasadorilor Nemţeni

08/08/2018

Consiliul judeţean Neamţ reia organizarea evenimentului „Gala Ambasadorului Nemţeni”, desfăşurat anul trecut într-o primă ediţie, la iniţiativa Consiliului Consultativ al Tinerilor.
Primele discuţii pentru ediţia din acest an au avut loc luni, la sediul Palatului Administrativ Neamţ: „Am avut astăzi o primă întâlnire cu toți partenerii implicați în organizarea campaniei “Ambasadori Nemțeni” pentru a demara pregătirile celei de-a doua ediții a Galei Ambasaborilor”, a declarat preşedintele Legislativului nemţean, Ionel Arsene, care a precizat:
„Am dezbătut regulamentul de organizare a proiectului, la care după prima ediție am primit recomandări de la cei implicați, în sensul adăugării unor secțiuni noi. Tot la întâlnirea de lucru de azi am stabilit și activitățile din cadrul campaniei. O idee foarte bună care s-a desprins în cadrul discuției este aceea de a înființa o Fundație din care să facă parte toți acei nemțeni care sunt desemnați ambasadori ai Neamțului, astfel încât comunitatea să beneficieze cât mai mult de pe urma acestei campanii.
Am încredere că ediția din acest an va fi chiar mai reușită decât cea de anul trecut și mă bucură nespus să văd că acest proiect reușește să strângă în jurul său un număr din ce în ce mai mare de nemțeni”.
În cadrul evenimentului se recunosc personalitățile nemțene care s-au făcut remarcate pe parcursul ultimului an, şi care au contribuit la dezvoltarea culturală și instituțională a spațiului românesc.
Campania a fost lansată pe 20 septembrie 2017. La prima ediţie, publicul a avut ocazia să nominalizeze online candidații propuși pentru premiere în cadrul galei.
Nominalizările s-au făcut pentru următoarele categorii: Artă, Educație și cercetare, Tinere valori, Sănătate, Voluntariat, Asistență socială și Sport.
M.O.T.