Povestea vieții copilei bătute în sediul Poliției

bataie1

Direcția de Protecție a Copilului: Nu putem consilia fata acum pentru că este plecată într-o comună

 

Cei de la Direcţia Protecţiei Copilului au făcut şi ei cercetări pentru a vedea dacă fata agresată în sediul Poliției Piatra Neamț mai poate sta cu familia sau dacă aceasta a rămas cu posibile traume.

O echipă interdisciplinară a DGASPC Neamț, formată din asistent social și psiholog, a contactat familia copilei. Bunica acesteia a menţionat ca nepoata ei este plecată la o rudă într-o comună nemţeană. În acest caz, cei de la Direcţia Copilului vor efectua evaluările necesare și vor continua procesul de consiliere, atât a bunicii, a membrilor familiei extinse cât și a adolescentei cand minora va veni acasă. Publicăm integral comunicatul care face referire și la destinul copilei dar și la faptul că acțiunea acestei Direcții este momentan suspendată deși fata s-ar afla într-o localitate tot din acest județ.

(A. FLOREA)

 

Raport informativ privind copilul T.A.M.

 

T. A.M., născută la data de 15.11.1999, este fiica numiților T.G. și L. E., este cel de-al treilea copil al unei uniuni consensuale destrămate ulterior. După separarea partenerilor, mama a mai dat naștere la 2 copii, respectiv L. E., de 12 ani, elevă la Roman și L.G.A., în vârstă de10 ani.

De la vârsta de 7 luni, acesta a fost crescută de către bunica paternă, T. D., actualmente domiciliată în Piatra Neamț, deoarece mama ei, după separarea de fostul partener de unuine consensuală, a inițiat o altă relație consensuală și s-a mutat la domiciliul acestuia.

În data de 20 septembrie 2001, la propunerea Primăriei Municipiului Piatra Neamț, Comisia pentru Protecția Copilului Neamț a dispus  plasamentul copilului la bunica paternă,  T. D. (măsură reevaluată și menținută  ulterior).

Adolescenta a absolvit 4 clase (clasa I la Școala cu clasele I-VIII nr. 5 Piatra Neamț, perioada 2006-2007,  următoarele clase din ciclul primar fiind frecventate la Școala cu clase I-VIII ”Daniela Cuciuc” Piatra Neamț, în perioada 2007-2011, cu repetarea clasei a-II-a.).

L. E., mama adolescentei, a părăsit țara de aproximativ 7 ani, păstrând sporadic legătura cu copiii.

Tatăl, T. G., este plecat din țară, probabil în Anglia.

În cursul anilor 2012- 2013, mama adolescentei a promis că va veni în țară și o va lua cu ea, însă nu și-a respectat promisiunile, iar lipsa predictibilității și a încrederii în persoanele semnificative este posibil să o fi afectat emoțional.

Pe toată durata măsurii de plasament copilul a fost monitorizat, în condițiile legii (Legea 272/2004, cu modificările și completările ulterioare), atât bunica cât și adolescenta beneficiind de consiliere de specialitate (bunica pentru optiumizarea funcțiilor parentale iar nepoata ei, pentru îmbunătățirea sistemului de relaționare, respectarea normelor și valorilor sociale, ținând cont și de faptul că aceasta a săvârșit, împreună cu alți copii, o serie de fapte cu caracter penal, în speță furturi, însă, dată fiind vârsta la data comiterii acestora, nu avea răspunderea penală a faptelor sale).

Urmare evenimentului din data de 8.03.2014 (agresiunea din partea unor persoane posibil lucrători de poliție), o echipă interdisciplinară a DGASPC Neamț (formată din asistent social și psiholog) a contactat familia extinsă, în vederea evaluării posibilelor manifestări posttraumatice, însă bunica a menționat că nepoata ei este plecată la o rudă dintr-o comună nemțeană, iar în momentul în care va reveni în Piatra Neamț vom efectua evaluările necesare și vom continua procesul de consiliere, atât a bunicii și a membrilor familiei extinse cât și a adolescentei.