Autoritatea veterinară a stabilit reguli stricte pentru comerţul cu porci în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă. În judeţul Neamţ sunt 6 ferme autorizate sanitar veterinar, cu peste 30.000 de suine, iar în gospodării sunt crescuţi aproape 50.000 de porci. Mulţi dintre aceştia vor fi sacrificaţi de Ignat sau chiar mai devreme, aşa încât inspectorii veterinari avertizează populaţia cu privire la condiţiile de vânzare-cumpărare impuse în acest an. Dr. Constantin Lipan, director adjunct al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Neamţ a subliniat că este permisă vânzarea porcilor în târguri autorizate, doar dacă sunt identificaţi şi însoţiţi de certificat de sănătate şi document de mişcare emis de veterinar. Doritorii pot solicita procesarea cărnii pentru consum propriu în abatoare, însă numai în cele care nu fac parte din sistemul de tranşare a cărnii de porc pentru piaţa Uniunii Europene.
Proprietarii se întorc de la târg cu animalele nevândute sau care au cumpărat porci de la târg au obligaţia să anunţe medicul veterinar împuternicit, în maxim 48 de ore. Transportul porcilor este permis cu alte maşini decât cele autorizate veterinar, însă numai pe distanţe mai mici de 50 kilometri.