Ponta și Antonescu susţin echipa USL la Piatra Neamţ

26/11/2012

Principalii lideri ai USL au fost prezenți sâmbătă, 24 noiembrie, în județul Neamț, pentru a le reaminti nemțenilor suferințele pricinuite de guvernarea PDL, dar mai ales pentru a le vorbi despre candidații USL care vor să readucă onoarea românilor și să facă dreptate până la capăt. Câteva mii de oameni au fost prezenți la cele două mitinguri electorale organizate la Târgu Neamț și la Roman, iar liderii USL le-au cerut să meargă la vot și să aleagă un Parlament format din candidați USL, cei care pot duce la îndeplinire proiectele Guvernului Ponta. Pe scenă au urcat prim-ministrul Victor Ponta, președintele Senatului – Crin Antonescu, vicepreședintele PNL – Relu Fenechiu, secretarul general al PSD – Liviu Dragnea, președintele PSD Vrancea – Marian Oprișan, președintele Partidului Conservator –  Daniel Constantin, senatorul Ioan Chelaru – candidat la Senat pentru Colegiul 2, Liviu Brătescu candidat pentru funcția de deputat în Colegiul 4,  Dorin Ursărescu – candidat la funcția de deputat în Colegiul 6, deputatul Ioan Munteanu – candidat la funcţia de deputat în Colegiul 5, Vlad Marcoci – candidat la funcţia de deputat în Colegiul 2, Liviu Harbuz – candidat la funcţia de deputat în Colegiul 3 și Eugen Țapu Nazare – candidat în Colegiul 1 la funcţia de senator.

Victor Ponta: Să avem în Parlament oameni care trebuie să voteze pentru nemțeni

Prim-ministrul Victor Ponta le-a vorbit nemțenilor despre libertate, îndemnându-i să voteze candidații USL. „Le urez succes pentru că și Piatra Neamț trebuie să fie eliberat de mafie și cred că trebuie să vină și sfârșitul domnului Pinalti, trebuie să avem în Parlament oameni care trebuie să voteze pentru nemțeni. Vreau să susțin candidații noștri, cred că Piatra Neamț merită un parlamentar al USL ca Vlad Marcoci, care să facă treabă pentru România și pentru județul Neamț. Îl susțin pe domnul Vlad Marcoci pentru mandatul de deputat pentru Piatra Neamț, pentru județul Neamț și în echipa USL în perioada 2012-2016″, a spus Victor Ponta. În aceeași măsură, prim ministrul a vorbit despre candidatul USL pentru Colegiul 1 – Senat, Eugen Țapu Nazare ca fiind opțiunea pe care nemțenii trebuie să o aibă pentru viitorul acestui județ: “Îl susțin pe Eugen Țapu-Nazare pentru funcția de senator de Piatra Neamț. Cred că va face echipă bună în cadrul grupului USL în Parlament, și va face acele lucruri bune pe care oamenii din Piatra Neamt le așteaptă de la senatorul lor”.

Prezent la Roman, Victor Ponta a declarat că vrea să rezolve problemele României, să facă dreptate românilor: “Vă mulțumesc pentru această primire călduroasă, dar să aveți mare grijă că alții vor să vă ardă. Unii de la presa centrală spuneau că am venit aici pentru o doamnă. Eu am venit să vă spun că trebuie să rezolvăm din probleme Romanului, Moldovei și României. Am fost împreună cu Crin Antonescu, Daniel Constantin sau Liviu Dragnea la Iași, la Botoșani, Suceava, la Fălticeni și acum suntem în Neamț. Ne-am văzut cu mii de oameni. Toți ne-au spus că s-au săturat de ce a fost în ultimii patru ani, ne-au spus că au încredere în USL și în guvernul USL și mi-au mai spus un lucru – jos Băsescu! Am venit să vă întreb dacă nu vi s-au tăiat pensiile, salariile, dacă nu v-au plecat copiii în străinătate să caute de lucru? S-a dat vreun leu în plus pentru agricultură, pentru sănătate, profesorilor, polițiștilor sau pompierilor? Am încercat, în aceste șase luni de când am scăpat de guvernul PDL, să facem dreptate oamenilor, dar, pe 9 decembrie, cu sprijinul dumneavoastră, vom face dreptate până la capăt. Cei care au furat și le-au tăiat oamenilor banii trebuie să răspundă, nu să ajungă în Parlament. Vreau să vă rog să fiți alături de noi pe 9 decembrie, să fiți alături de noi după aceea, când, împreună, să facem din Moldova – cea mai săracă regiune din Europa – o regiune mai bogată, o regiune în care oamenii să poată să trăiască din munca lor, în care să-și permită să-și trimită copiii la școală și să aibă spitale unde să-și îngrijească părinții. Sunt multe lucruri pe care le putem face împreună. Pe mine mă interesează viitorul Neamțului,  al Moldovei și sunt convins că, împreună, putem face o Moldovă și o Românie mai puternice”.

Crin Antonescu: Un vot pentru USL va trimite reprezentanți adevărați în Parlament

Crin Antonescu, al doilea om în stat, le-a mulțumit nemțenilor pentru faptul că s-au prezentat la referendum și le-a cerut să-și exprime votul și la alegerile de pe 9 decembrie. “Avem în fruntea țării un om care a sfidat votul. Indiferent cât de mult ar încerca acest om și propaganda și prietenii săi să vă mintă, ziua de 9 decembrie se apropie și atunci verdictul este în mâna dumneavoastră. Veți veni din nou la vot, vă veți spune cuvântul și veți schimba România. Nu vă lăsați păcăliți de oameni care, după ani de aroganță, v-au spus că nu munciți destul sau că nu ați muncit voi, pensionarii, sau că ați trăit prea mult sau că aveți ajutoare prea mari, voi cei nevoiași. Eu nu sunt aici să vorbesc despre acești șarlatani de ambele sexe, eu sunt aici ca să vă rog pe toți cei care aveți încredere în minte, Ponta și USL să dați un vot candidaților USL. Îi susțin pe colegii mei, îi susțin pe prietenii mei Vlad Marcoci și Eugen Țapu Nazare, şi împreună cu ceilalţi candidaţi USL, sper că vor câştiga alegerile. Îi cunosc de ani buni, și cred că în Piatra Neamț un vot pentru ei, un vot pentru USL, va duce reprezentanți adevărați în Parlament pentru Piatra Neamț și pentru județul Neamț”, a spus Crin Antonescu.

Victor Ponta: Județul Neamț trebuie să fie eliberat

„Eu sper că pe 9 decembrie echipa lui Pinalti va pleca acasă. Asta depinde de oamenii din Neamț, de oamenii din Piatra Neamț, din Roman și din comunele județului. Eu cred că așa cum a fost eliberată cea mai mare parte a țării, trebuie să fie eliberat și județul Neamț și cred că de data aceasta, banii și amenințările vor fi mai puțin importante decât în vară, la alegerile locale.

Nu e nicio enclavă portocalie în Neamț, pentru că domnul Pinalti și cu domnul Leoreanu nu au nicio legatură nici cu vreun partid, ei sunt pentru ei, pentru banii lor, pentru afacerile lor, și depinde foarte mult dacă oamenii de aici vor să fie liberi, iar eu sper că da.

Nemțenii ar trebui să voteze USL pentru că e șansa lor de a intra în rândul celorlalte județe ale țării și de a scăpa de ceea ce foarte mulți ani a însemnat un județ enclavizat, în care legea, ordinea și bunul simț nu au avut câștig de cauză”

Liderii țării, alături de candidații USL din Neamț

Marian Oprișan: „Îi doresc lui Vlad Marcoci succes, e un candidat serios, oamenii pot avea încredere în el. Marele lui merit este că niciodată nu promite ceea ce nu poate face și deviza lui este <Fapte, nu vorbe>”

Cristian Adomniței: „Vlad Marcoci este un om cu o vastă experiență în administratie, Eugen Țapu este un om cu o vastă experiență în Guvern până acum. Amândoi sunt oameni politici foarte buni, care să reprezinte nemțenii la București, și după cei 4 ani de activitate ca parlamentari, să poată să raporteze oamenilor lucrurile bune pe care le vor face în acești 4 ani”.

Liviu Dragnea: „Rog cetățenii din Piatra Neamț să voteze trei parlamentari pentru România puternică: Vlad Marcoci, Eugen Țapu, Cătălin Drăgușanu sunt oameni care vor munci pentru Piatra Neamț așa cum n-au făcut-o nimeni alții” – Liviu Dragnea